Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2007 18:16

Μειώσεις τιμών χονδρικής σε 56 φυτοφάρμακα

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, παρουσίασε σήμερα λίστα με 56 φυτοπροστατευτικά προϊόντα, στα οποία διαπιστώθηκαν σημαντικές μειώσεις στις τιμές χονδρικής πώλησής τους, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν στην εγχώρια αγορά οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.'

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι μειώσεις αυτές στις τιμές των εν λόγω προϊόντων είναι αποτέλεσμα:

1. Του εξαντλητικού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον κλάδο των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και τους παράγοντες της εγχώριας αγοράς, που πραγματοποίησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα τελευταία δύο χρόνια, με στόχο την συμβολή όλων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην εγχώρια αγορά και την βελτίωση του εισοδήματος του Έλληνα αγρότη.

2.Των σημαντικών αποφάσεων και δράσεων του Υπουργείου προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των στρεβλώσεων στην εγχώρια αγορά φυτοφαρμάκων και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού.

3. Των ενεργειών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που στόχο έχουν να στηρίξουν τις προσπάθειες μαζικών προμηθειών αγροτικών εφοδίων, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του κόστους των αγροτικών εφοδίων και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά.

Όπως σημείωσε ο κ. Κοντός, «πέρυσι είχαμε πετύχει μειώσεις έως και 51% σε 47 φυτοφάρμακα, ενώ και φέτος σε σχέση με το 2006 διαπιστώνονται σε αρκετές περιπτώσεις σημαντικά μεγάλες μειώσεις».