Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 09:45

Alcatel-Lucent: Στις 12.500 οι απολύσεις

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ μειώσεις προσωπικού, μετά την ανακοίνωση ζημιών το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, θα κάνει η Alcatel-Lucent, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής υλικού τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, αυξάνοντας τον στόχο της εξοικονόμησης κεφαλαίων στο 1,7 δισ. ευρώ (2,2 δισ. δολ.) μέσα σε τρία χρόνια.

Η Alcatel-Lucent σχεδιάζει να περικόψει 12.500 θέσεις εργασίας μετά τη συγχώνευση 11,6 δισ. δολ. πέρυσι, περισσότερες από ότι σχεδίαζε αρχικά για μείωση 9.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Alcatel SA και η Lucent Technologies Inc., αδύναμες να αναζωογονήσουν τις πωλήσεις ή το μερίδιο τιμών από τη φούσκα του 2002, συγχωνεύθηκαν πέρυσι για να αμυνθούν του αυξανόμενου ανταγωνισμού από την κινεζική Huawei Technologies Co. και τη σουηδική Ericsson AB. Η εταιρεία επιταχύνει τις προσπάθειες μείωσης του κόστους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το τέταρτο τρίμηνο ζημίες 618 εκατ. ευρώ, από καθαρά κέρδη 381 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο μετά το κόστος αναδιάρθρωσης και απαξίωσης περιουσιακών στοιχείων ύψους 577 εκατ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο η Alcatel-Lucent ανακοίνωσε ισορροπία στα λειτουργικά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από λειτουργικά κέρδη ύψους 570 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο.