Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2001 15:12

Κατά 115% αυξήθηκαν τα κέρδη της Επιφάνεια το 2000

Σε ένα δισ. δρχ. ανήλθαν το 2000 τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας Επιφάνεια Α.Ε. σημειώνοντας θεαματική αύξηση της τάξεως του 122% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, όταν αυτά είχαν διαμορφωθεί σε 450 εκατ. δρχ.

Σημαντική αύξηση παρουσίασε το 2000 και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας ο οποίος ενισχύθηκε κατά 162% και έφθασε τα 11,5 δισ. δρχ. από 4,4 δισ. δρχ. το 1999. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στα ενοποιημένα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνονται και αυτά της διαφημιστικής εταιρείας Mass Α.Ε. της οποίας η εξαγορά του 53,6% ολοκληρώθηκε τον περασμένο χρόνο.

Για το 2001 η διοίκηση της Επιφάνεια Α.Ε. εκτιμά, ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας θα υπερβεί τα 20 δισ. δρχ., ενώ τα ενοποιημένα κέρδη εκτιμάται, ότι θα ξεπεράσουν τα 1,8 δισ. δρχ. Στις εκτιμήσεις αυτές, συμπεριλαμβάνονται και τα δεδομένα των εταιρειών Stefi A.E. και Leon Partners A.E. η πλειοψηφία των οποίων αποκτήθηκε από την Επιφάνεια Α.Ε. τον περασμένο Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται από τη Marfin ΑΧΕΠΕΥ η σύνταξη του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Επιφάνεια Α.Ε. το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στο ΧΑΑ την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η Επιφάνεια Α.Ε. έχει ήδη μετονομασθεί, με απόφαση της γ.σ. σε Marfin Comm. Η χρήση της νέας επωνυμίας θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη σχετική έγκριση από το υπουργείο Εμπορίου.