Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2007 10:12

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Η απουσία καταλυτικών εγχώριων νέων που δύνανται να αναζωπυρώσουν τη ζήτηση ιδίως για δεικτοβαρείς μετοχές δεν επιτρέπει στο ΓΔ να κλείσει με κέρδη στις τελευταίες συνεδριάσεις, παρά την ανοδική κίνηση των ξένων δεικτών.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε χαμηλότερες περιοχές αρχικά, λόγω των απωλειών της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τη δυνατότητα απορρόφησης ή μη της προφοράς στις δεικτοβαρείς μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα να κρίνει το εύρος και την φορά της κίνησης.

»Από τεχνικής απόψεως, σε περίπτωση διάσπασης της στήριξης των 4.674 μονάδων με αυξημένο τζίρο και παραμονής του ΓΔ, αυξάνονται οι πιθανότητες κίνησης προς το επόμενο σημείο στήριξης των 4.595 μονάδων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Praxis International: «Σταθεροποιητικά αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια κεφαλαιαγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, προσπαθώντας να δημιουργήσει σημείο ισορροπίας γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, μετά την πτωτική κίνηση της προηγούμενης εβδομάδας».

Proton Χρηματιστηριακή: «Η εγχώρια αγορά ίσως ανοίξει αμετάβλητη έως σε χαμηλότερα επίπεδα, καθοδηγούμενη από το διεθνές κλίμα, ενώ τα τρέχοντα επίπεδα ίσως προσφέρουν κάποια στήριξη».