Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2007 12:41

Παντεχνική: Συγχώνευση με Ελληνική Τεχνοδομική

Τη συγχώνευση της Παντεχνικής με την Ελληνική Τεχνοδομική ανακοίνωσαν σήμερα οι διοικήσεις των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συμμετοχές της Παντεχνικής (Γέφυρα-Αττική Οδός) περνάνε στην ΕΛΤΕΧ, οι κατασκευαστικές δραστηριότητες στον Ακτωρα και ένα ποσοστό από τα περιουσιακά στοιχεία της Παντεχνικής σε μη εισηγμένη εταιρεία που ανήκει στους βασικούς μετόχους της ΕΛΤΕΧ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ'' (εφεξής η ''ΕΛΤΕΒ''), οι μετοχές της οποίας είναι εισηγμένες και αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεως στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιεί, κατ'' άρθρα 10 παρ. 1 ν. 3340/2005 και 2 της υπ'' αριθμ. 3/347/12.07.2005 αποφάσεως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνδυασμό με το άρθρο 281 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΒ, κατά τη συνεδρίαση της 12ης Φεβρουαρίου 2007, αποφάσισε την, από κοινού και εκ παραλλήλου, έναρξη των διαδικασιών:»

»(α) απορροφήσεως, λόγω διασπάσεως της ''ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.'' (η ''ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ''), μέρους των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων, μετά συμμετοχών, της τελευταίας, πλέον συναφών προς αυτά περιουσιακών στοιχείων της, άπαντα του ενδιαφέροντος της ΕΛΤΕΒ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 81 παρ. 2 και 82-86 κ.ν. 2190/1920 σε συνδυασμό με τα άρθρα 1-5 ν. 2166/1993, ως ισχύουν, νοουμένου ότι οι λοιπές (πλην των απορροφωμένων από την ΕΛΤΕΒ) δραστηριότητες και συναφή περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ, ήτοι εν πολλοίς το μέγιστο ποσοστό των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων της, μετά του επ΄ αυτών αναλογούντος πτυχίου 7ης τάξεως Μ.Ε.Ε.Π. και των επί της επωνυμίας και σήματος της ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ δικαιωμάτων, που κατά προσέγγιση αντιστοιχούν σε ποσοστό 12%-13% επί της συνολικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ, θα απορροφηθούν από μη εισηγμένη εταιρεία ενδιαφέροντος των κυρίων μετόχων της τελευταίας,»

»(β) αποσχίσεως από την ΕΛΤΕΒ του υπό διαμόρφωση κλάδου υποδοχής των απορροφωμένων (ως ανωτέρω) κατασκευαστικών δραστηριοτήτων μετά λοιπών (συναφών) περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ, και εισφορά αυτού προς την εξ ολοκλήρου θυγατρική της, μη εισηγμένη, εταιρεία, ''ΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ'', και»

»(γ) αποσχίσεως από την ΕΛΤΕΒ του κλάδου παραχωρήσεων τεχνικών έργων και εισφορά αυτού προς την εξ ολοκλήρου θυγατρική της, μη εισηγμένη εταιρεία, ''ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ Α.Ε.'', νοουμένου ότι οι υπό στοιχεία (β) και (γ) αποσχίσεις θα διενεργηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 ν. 2166/1993, ως ισχύουν.»

»Για λόγους πρόνοιας υπέρ των μετόχων της ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ, άπαντες οι μέτοχοί της (πλην των κυρίων μετόχων αυτής ως προς το ποσοστό τους επί της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ που θα απορροφηθούν από εταιρεία ενδιαφέροντός τους) θα ανταλλάξουν, υπό την κατωτέρω σχέση αξιών και ανταλλαγής, τις μετοχές τους στην ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ με εισηγμένες μόνο μετοχές της ΕΛΤΕΒ. Οι παλαιοί μέτοχοι της ΕΛΤΕΒ θα εξακολουθήσουν, μετά την ολοκλήρωση της διασπάσεως, να κατέχουν τον αυτό αριθμό μετοχών.»

»Το σύνολο των προβλεπομένων στην παρούσα εταιρικών μετασχηματισμών θα φέρει ως ημερομηνία, είτε ισολογισμού μετασχηματισμού (προκειμένου περί της διασπάσεως) είτε λογιστικής καταστάσεως (προκειμένου περί των αποσχίσεων), την 31η Μαρτίου 2007 και, κατ'' εκτίμηση, θα ολοκληρωθεί περί τον προσεχή Αύγουστο 2007 υπό την αίρεση λήψεως των κατά το νόμο, καταστατικό ή άλλως πως οριζομένων αδειών και εγκρίσεων και τηρήσεως των λοιπών διατυπώσεων.»

»Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΒ προτίθεται, υπό την αίρεση επαληθεύσεως από εγνωσμένης πείρας ορκωτούς ελεγκτές του ευλόγου και δικαίου, να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, ως σχέση αξιών μεταξύ της ΕΛΤΕΒ και των υπό αυτής απορροφωμένων δραστηριοτήτων και περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ, την αριθμητική αναλογία 10:1 και ως σχέση ανταλλαγής μετοχών την αριθμητική αναλογία ανταλλαγής 1 κοινής εισηγμένης μετά ψήφου μετοχής της ΕΛΤΕΒ νέας ονομαστικής αξίας 1 Ευρώ εκάστη προς 2,318574 κοινές εισηγμένες μετά ψήφου μετοχές της ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ ονομαστικής αξίας 1,25 Ευρώ.»

»Όσον αφορά τις υπό στοιχεία (β) και (γ) της παρούσας ανακοινώσεως αποσχίσεις κλάδων της ΕΛΤΕΒ και εισφοράς αυτών σε εξ ολοκλήρου θυγατρικές εταιρείες της εισφέρουσας, παρέλκει ο προσδιορισμός σχέσεως αξιών μεταξύ εκάστου εισφερομένου κλάδου και της καθαράς θέσεως της αναδεχομένης αυτόν εταιρείας, ως επίσης, ο ορισμός σχέσεως ανταλλαγ καθότι η αποσχίζουσα, ως μοναδική μέτοχος των αναδεχομένων εταιρειών, θα λάβει το σύνολο των μετοχών που αντιστοιχούν στην αξία των εισφερομένων κλάδων.»

»Τέλος σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού, θα προταθεί στη γενική συνέλευση της ΕΛΤΕΒ η εκλογή στο Δ.Σ. αυτής δύο (2) μελών μεταξύ των κυρίων μετόχων της ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗΣ. Οι προπεριγραφείσες συναλλαγές εκφράζουν τη δεδηλωμένη βούληση της ΕΛΤΕΒ για ενδυνάμωση της ανταγωνιστικής της θέσεως και αρτιότερη, μέσω επιχειρηματικών συνεργειών, εκμετάλλευση των περιουσιακών της στοιχείων.»