Κόσμος
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2007 19:09

«Αν ήμουν η Αλ Κάιντα στο Ιράκ, θα προσευχόμουν να κερδίσει ο Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί»

H στάση του υποψήφιου για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία, Μπάρακ Ομπάμα, θα ωφελήσει αυτούς που επιδιώκουν την καταστροφή του Ιράκ, ισχυρίστηκε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ. Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα πρέπει να αποχωρήσουν από το Ιράκ το 2008.

«Αν ήμουν η Αλ Κάιντα στο Ιράκ, θα σημείωνα με κύκλο τον Μάρτιο του 2008 και θα προσευχόμουν κάθε μέρα να κερδίσει ο Μπάρακ Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί», δήλωσε ο σύμμαχος του Τζόρτζ Μπους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, υποστήριξε ότι αν οι Αμερικανοί αποχωρήσουν από το Ιράκ, η Ουάσιγκτον θα υποστεί μια ολοκληρωτική ήττα, γεγονός που θα τερμάτιζε τις ελπίδες για ειρήνευση στα Παλαιστινιακά εδάφη και θα προκαλούσε εκτεταμένη αποσταθεροποίηση σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι αισθάνεται κολακευμένος από τη δήλωση του Τζον Χάουαρντ.

«Πιστεύω ότι είναι κολακευτικό το γεγονός ότι ένας σύμμαχος του Μπους άρχισε να μου επιτίθεται.

Θέλω επίσης να υπογραμμίσω ότι εμείς έχουμε 140.000 στρατιώτες στο Ιράκ και ο κύριος Χάουαρντ μόλις 1.400. Επομένως, αν ανησυχεί τόσο και θέλει το καλό του Ιράκ, ας στείλει άλλους 20.000 Αυστραλούς. Σε διαφορετική περίπτωση, όλα αυτά που λέει είναι κούφια λόγια».

BBC