Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2001 18:18

Micomedia Mπριτάννια: Εκδοση ομολογιακού δανείου πέντε δισ. δρχ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Micromedia Μπριτάννια κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακης γενικής συνέλευσης ανακοίνωσε προς τους μετόχους της εταιρείας, ότι μετά από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις κατέληξε σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς ως ανάδοχο και διαχειριστή στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους πέντε δισ. δρχ. διαιρεμένο σε 50 ισόποσες ομολογίες των 100 εκατ. δρχ.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρείας, οι όροι του εν λόγω δανείου είναι οι πλέον ανταγωνιστικοί της διατραπεζικής αγοράς και ήδη οι τράπεζες οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον κάλυψαν εξ΄ολοκλήρου το ύψος του ομολογιακού δανείου.

Στη σημερινή συνέλευση ανακοινώθηκε, επίσης, η τοποθέτηση του κ. Βασίλη Σταφυλάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και συζητήθηκε η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για μετατροπή των ανώνυμων μετοχών της εταιρείας σε ονομαστικές. Οι πιο σημαντικοί λόγοι που επιβάλλουν την αλλαγή αυτή, σύμφωνα με το δ.σ. της εταιρείας, είναι η καλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία με τους μετόχους και η μεγαλύτερη διαφάνεια, η οποία θα αποτυπώνεται στο μετοχολόγιο της εταιρείας. Παράλληλα, η Micromedia Britannia θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς κρατικών προμηθειών αξίας άνω του ενός δισ. δρχ.

Οι παραπάνω προτάσεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, που αποτελούσαν και θέματα της γενικής συνέλευσης, εγκρίθηκαν ομόφωνα και παμψηφεί.