Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 08:12

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "Δομική αδυναμία για αύξηση απασχόλησης. Ανεπάρκεια παραγωγικής βάσης για δημιουργία θέσεων εργασίας διαπιστώνει ο Ν. Γκαργκάνας".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "3 όροι για τη μικρή αγορά. Κεφάλαια 1 εκατ. - 10% διασπορά - 2 ισολογισμοί. Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για την ίδρυση Χρηματιστηρίου υψηλού κινδύνου".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Γκαργκάνας κατά πάντων. Αυστηρή προειδοποίηση του κεντρικού τραπεζίτη για την οικονομία και τις μπίζνες".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σήμα κινδύνου για το χρέος Δημοσίου και νοικοκυριών. Καυστικές επισημάνσεις του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Νίκου Γκαργκάνα".

Νίκος Γκαργκάνας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Με ιδιαίτερα καυστικές επισημάνσεις, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, περιέγραψε τους κινδύνους που απειλούν μεσοπρόθεσμα την οικονομία, συστήνοντας ως αντίδοτο, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, σε όλους τους τομείς της οικονομίας".

Μικρή Σοφοκλέους

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "Μικρά ίδια κεφάλαια και χαμηλή διασπορά θα πρέπει να διαθέτουν οι προς εισαγωγή εταιρείες στη μικρή Σοφοκλέους. Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, δεν απαιτείται οι επιχειρήσεις να εμφανίζουν κερδοφορία, ενώ υποχρεούνται να έχουν δημοσιεύσει δύο ισολογισμούς ελεγμένους από ορκωτό λογιστή".