Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 09:12

Rexel: Σχέδια άντλησης 2 δισ. ευρώ από τη δημόσια εγγραφή

ΠΟΣΟΝ περίπου 2 δισ. ευρώ (2,6 δισ. δολ.) κατά τη δημόσια εγγραφή το νωρίτερο τον επόμενο μήνα, θα αντλήσει η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής ηλεκτρικού εξοπλισμού στον κόσμο, Rexel SA, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η εταιρεία, με έδρα το Παρίσι, θα καταθέσει πιθανόν την πρώτη της αίτηση για δημόσια εγγραφή στις αρμόδιες αρχές του Χρηματιστηρίου στη Γαλλία, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή το σχέδιο δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Η Rexel, που διπλασίασε τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο στα 90 εκατ. ευρώ, ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου.

Η δημόσια εγγραφή που θα είναι η μεγαλύτερη από το 2005 στη Γαλλία, θα γίνει δύο χρόνια μετά την εξαγορά της Rexel προς 3,7 δισ. ευρώ από το σκέλος εξαγορών της Merrill Lynch & Co. και των εταιρειών επενδύσεων Clayton, Dubilier & Rice και Eurazeo SA. Η Rexel, που διανέμει διακόπτες, πρίζες και καλώδια, ετοιμάζεται να πουλήσει μετοχές καθώς οι πωλήσεις αυξάνονται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου αγόρασε το σκέλος ηλεκτρικών προμηθειών της General Electric Co. τον Ιούλιο του 2006, προς 725 εκατ. δολάρια.

Η Laetitia Olivier, εκπρόσωπος της Rexel, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα όπως και η Louise Tingstrom, εκπρόσωπος της Eurazeo στο Λονδίνο και η Joanna McCulloch εκπρόσωπος της Merrill. Ο εκπρόσωπος της Clayton στο Λονδίνο δεν επέστρεψε τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε για να σχολιάσει το θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η BNP Paribas SA, η Calyon, η JPMorgan Chase & Co., η Lehman Brothers Holdings Inc. και η Merrill Lynch & Co., διαχειρίζονται τη δημόσια εγγραφή.