Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 10:19

Lufthansa: Επιστρέφει στα κέρδη- Με φόρα από τις ΗΠΑ

Καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα τριμηνιαία κέρδη της Lufthansa, για πρώτη φορά μετά την πανδημία. Η Lufthansa έγινε έτσι η δεύτερη μεγάλη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που επωφελήθηκε από την ανάκαμψη των ταξιδιών καθώς ανοίγουν ξανά τα διεθνή σύνορα.

Καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα τριμηνιαία κέρδη της Lufthansa, για πρώτη φορά μετά την πανδημία. Η Lufthansa έγινε έτσι η δεύτερη μεγάλη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που επωφελήθηκε από την ανάκαμψη των ταξιδιών καθώς ανοίγουν ξανά τα διεθνή σύνορα.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία «σμίκρυνσης» απολύοντας περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους, έβγαλε κέρδη 17 εκατ. ευρώ προ τόκων και φόρων για το τρίτο τρίμηνο. Το προηγούμενο τρίμηνο, η Lufthansa σημείωσε ζημιές άνω των 950 εκατ. ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Air France-KLM δήλωσε ότι τα λειτουργικά της έσοδα ανήλθαν σε 132 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο, επικαλούμενη την έντονη ζήτηση των πελατών.

Ο αερομεταφορέας είπε ότι, αν και οι 19,6 εκατομμύρια επιβάτες που μετέφερε το τελευταίο τρίμηνο αντιπροσώπευαν το 46% των επιπέδων πριν από την κρίση του 2019, οι νέες κρατήσεις είχαν αυξηθεί στο 80% των προ-πανδημίας επιπέδων.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Carsten Spohr, η εταιρεία επέστρεψε και πλέον ο στόχος είναι να διατηρηθεί «στο μονοπάτι της επιτυχημένης αλλαγής».

Το άνοιγμα των συνόρων των ΗΠΑ σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη, που προγραμματίζεται για τις 8 Νοεμβρίου, προκάλεσε «άνθηση στη ζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία. «Από την ανακοίνωση του ανοίγματος, ο αριθμός των εβδομαδιαίων κρατήσεων έχει αυξηθεί κατά 51% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες».

Παρόλα αυτά, συνολικά το 2022 αναμένεται να λειτουργήσει μόλις το 70% της ικανότητάς της πριν την πανδημία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT