Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 08:20

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Κίνδυνος για παραπλάνηση από πολυετή business plans. Αυστηρές συστάσεις Πιλάβιου για τη δημοσιοποίηση μακροχρόνιων επιχειρηματικών σχεδίων».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ευφορία στα χρηματιστήρια. Ρεκόρ όλων των εποχών στη Wall Street. Μήνυμα Μπ. Μπερνάνκε για μείωση των επιτοκίων στο δεύτερο εξάμηνο».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Το ΧΑ δεν είναι πλυντήριο». Παρέμβαση με νόημα του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αλ. Πιλάβιου. Επιχείρηση κάθαρσης και διαφάνειας στη Σοφοκλέους».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ανάπτυξη πάνω από τις προσδοκίες με ρυθμό 4,3%. Τις ισχυρές επιδόσεις της οικονομίας επιβεβαιώνουν τα οριστικά στοιχεία του 2006».

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιχειρεί να θέσει «ασφαλιστικές δικλείδες» για αποτροπή της παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού στη Σοφοκλέους. Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις υπερβολικές προσδοκίες που αναπτύσσονται στο επενδυτικό κοινό από την ανακοίνωση τριετών business plans, ο κ. Αλ. Πιλάβιος απηύθυνε χθες αυστηρές συστάσεις στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων να περιορισθούν στην ανακοίνωση προβλέψεων - στόχων έτους».

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ προσθέτει ότι «τους εφιάλτες της αγοράς έδειξε ο πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς κ. Αλ. Πιλάβιος. Off Shore εταιρείες, το ενδεχόμενο ξεπλύματος «μαύρου χρήματος», τα «μεγαλόπνοα» business plan και, μάλιστα, με ακριβείς υπολογισμούς των οικονομικών στοιχείων έπειτα από... πέντε χρόνια (!), παραπλανούν το επενδυτικό κοινό και νοθεύουν τη διαμόρφωση των τιμών, καθώς και την αποτίμηση των εισηγμένων στο ΧΑ εταιρειών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ