Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2007 18:49

Τον Απρίλιο αρχίζει η εθνική απογραφή όλων των ασφαλισμένων

«Ολοι οι φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ολοκληρώνουν το κλείσιμο των ισολογισμών, εκπονούν αναλογιστικές μελέτες και υποβάλλουν επιχειρησιακά σχέδια. Στο πρώτο τρίμηνο του 2007 θα έχουμε μια καθαρή αποτύπωση της πορείας των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης. Ενημέρωσα τις Διοικήσεις ότι τον Απρίλιο ξεκινά η Εθνική Απογραφή όλων των ασφαλισμένων, όπως προβλεπόταν ως υποχρέωση της νομοθεσίας από το 1992, ώστε σε όλους τους Έλληνες ασφαλισμένους να αποδοθεί Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Την άλλη εβδομάδα παρουσιάζουμε αναλυτικότατα την ακίνητη περιουσία των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και τον Μάρτιο θα παρουσιάσουμε αναλυτικά όλη την κοινή περιουσία των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ζήτησα από τις Διοικήσεις των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης να επιταχύνουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες που αφορούν στις τραπεζικές συναλλαγές όλων των φορέων.

Πολύ σύντομα καταθέτουμε στην Βουλή σχέδιο νόμου για την δημιουργία Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δημιουργώντας έτσι τη μηχανογραφική καρδιά του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης», δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας μετά από τη συνάντησή του με τις Διοικήσεις των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έδωσε εντολή στις εσωτερικές υπηρεσίες του ΙΚΑ να ελέγξουν το θέμα των προμηθειών, ο κ. Τσιτουρίδης διαβεβαίωσε ότι «το τελευταίο ευρώ των ελλήνων ασφαλισμένων είναι αντικείμενο διαφανούς και αποτελεσματικής διαχείρισης. Ηταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι. Αυτό διασφάλιζε, διασφαλίζει και αυτό θα συνεχίσει να διασφαλίζει η κυβέρνηση».