Με βασικούς πυλώνες την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων, η PwC Ελλάδας διαμορφώνει τη νέα στρατηγική της σε πλήρη εναρμόνιση με το παγκόσμιο δίκτυο, προκειμένου να απαντήσει στις θεμελιώδεις μεταβολές που συντελούνται παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα λόγω, της εξέλιξης της τεχνολογίας, της κλιματικής αλλαγής, των αλλαγών στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς και των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας.
Με βασικούς πυλώνες την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων, η PwC Ελλάδας διαμορφώνει τη νέα στρατηγική της σε πλήρη εναρμόνιση με το παγκόσμιο δίκτυο, προκειμένου να απαντήσει στις θεμελιώδεις μεταβολές που συντελούνται παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα λόγω, της εξέλιξης της τεχνολογίας, της κλιματικής αλλαγής, των αλλαγών στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς και των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας.
Η νέα στρατηγική «The New Equation» βασίστηκε στην ανάλυση των παγκόσμιων τάσεων και σε χιλιάδες συζητήσεις μεταξύ στελεχών της PwC, πελατών και άλλων ενδιαφερόμενων μερών, εστιάζοντας σε δύο αλληλένδετες προκλήσεις που οι επιχειρήσεις θα κληθούν να διαχειριστούν τα επόμενα χρόνια.
Η πρώτη, αφορά στο χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης, που στη σημερινή εποχή αναδεικνύεται εξαιρετικά σημαντικό αλλά και περίπλοκο, καθώς οι οργανισμοί καλούνται να κερδίσουν την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερόμενων μερών σ’ ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων. Η επιτυχία είναι άμεσα συνυφασμένη με την αλλαγή του τρόπου που σκέφτονται οι διοικήσεις, των στόχων που βάζουν καθώς και της κουλτούρας των οργανισμών.
Η δεύτερη, έγκειται στην επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων σ’ ένα περιβάλλον όπου ο ανταγωνισμός και οι προκλήσεις είναι πιο έντονοι από ποτέ, δίνοντας ώθηση στις επιχειρήσεις για τον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών τους μοντέλων, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να προσελκύουν κεφάλαια, ανθρώπινο ταλέντο και πελάτες, ενώ παράλληλα παρατηρείται μια πρωτόγνωρη αύξηση των προσδοκιών που έχει η κοινωνία από τις επιχειρήσεις.
Το παγκόσμιο δίκτυο της PwC σχεδιάζει επένδυση ύψους 12 δισ. δολ. σε βάθος πενταετίας, δημιουργώντας πάνω από 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι η PwC θα προχωρήσει στην πρόσληψη 600 περίπου νέων αποφοίτων και έμπειρων επαγγελματιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα εντός της επόμενης διετίας.
Η στρατηγική προσέγγιση της PwC ως προς την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις για περισσότερη διαφάνεια. Ως εκ τούτου, φέρνει μαζί γνώσεις και εμπειρίες που σχετίζονται με δραστηριότητες ελέγχου, φορολογίας και συμμόρφωσης με μια σειρά επιπρόσθετων δεξιοτήτων που αφορούν στην κυβερνοασφάλεια, την προστασία δεδομένων, το ESG και την τεχνητή νοημοσύνη. Παράλληλα, δίνει έμφαση στην ποιότητα, αναγνωρίζοντας επίσης ότι η πληροφόρηση και η κανονιστική συμμόρφωση αποτελούν ένα μόνο μέρος μιας ευρύτερης αλυσίδας που περιλαμβάνει την ευθυγράμμιση των πολιτικών λειτουργίας, την ύπαρξη αυστηρών διαδικασιών, τη χρήση της σωστής τεχνολογίας καθώς και της επίδειξης σωστής νοοτροπίας από τα διοικητικά στελέχη, της δημιουργίας της κατάλληλης εταιρικής κουλτούρας και κανόνων διακυβέρνησης.
Αντίστοιχα, η επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων απαιτεί τη διαμόρφωση μια ολοκληρωμένης προσέγγισης που ξεπερνά τα στενά όρια του ψηφιακού μετασχηματισμού και επεκτείνεται στην επίτευξη ενός διευρυμένου και ολιστικού αποτελέσματος. Έτσι, η PwC αξιοποιεί τις γνώσεις και την εμπειρία των στελεχών της σε θέματα ανάπτυξης στρατηγικής, digital και cloud, δημιουργίας επιχειρηματικής αξίας, διαχείρισης αλλαγών, οργάνωσης ανθρώπινου δυναμικού, ESG, εταιρικών συναλλαγών και φορολογικών και νομικών συμβουλών για να βοηθήσει τους πελάτες της να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
The New Equation για την Ελλάδα
Οι δεσμεύσεις της PwC Ελλάδας στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής, εστιάζουν σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:
ESG και δέσμευση για Net Zero: Με γνώμονα τη σπουδαιότητα της ενσωμάτωσης των κριτηρίων που αφορούν στο περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG), η PwC, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, βρίσκεται δίπλα στην αγορά και τις εταιρείες που επιδιώκουν μεγαλύτερη διαφάνεια και βιώσιμη ανάπτυξη. Ειδικότερα, η PwC Ελλάδας δεσμεύεται για τη δημιουργία εξειδικευμένης τεχνολογίας που υποστηρίζει την ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στη λειτουργία των οργανισμών με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ανάπτυξη και εισαγωγή στην αγορά της πλατφόρμας ESG Intelligence, για τη συγκέντρωση επιχειρηµατικών πληροφοριών (business intelligence) υψηλής τεχνολογίας που στόχο έχει την παρακολούθηση των προτύπων ESG για τους οργανισμούς. Επίσης η εταιρεία στην Ελλάδα προσαρμόζεται στις δεσμεύσεις του ομίλου για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών αερίων θερμοκηπίου εως το 2030.
Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Καινοτομία: Η PwC υποστηρίζει τη μετάβαση στη ψηφιακή εποχή για την αγορά και για τους ανθρώπους της επενδύοντας σε νέες δεξιότητες. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι η PwC Ελλάδας ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία του Technology Innovation Hub στην Πάτρα, που έχει στόχο την αξιοποίηση του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και το σχεδιασμό δράσεων που προωθούν και ενισχύουν την ένταξη των πλέον εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ανασχεδιασμός του ελέγχου και τεχνολογία: Καθώς τα δεδομένα της εποχής επιτάσσουν ένα νέο πλαίσιο που αφορά σε περισσότερους τύπους δεδομένων, ανίχνευση διευρυμένων ρίσκων καθώς και την πλήρη ενσωμάτωση μη-χρηματοοικονομικών πληροφοριών, η PwC Ελλάδας επενδύει στον ανασχεδιασμό και ανανέωσης του ελεγκτικού της έργου μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Σε διεθνές επίπεδο η PwC διεθνώς, ανακοίνωσε την επένδυση 1 δισ. δολ. για την επιτάχυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης που θα υποστηρίξει τον σκοπό αυτό.
Οι άνθρωποι της εταιρείας στο επίκεντρο: Κινητήριο δύναμη της PwC αποτελούν οι άνθρωποι της. Ενδεικτικά, η εταιρεία προσαρμόζει το παγκόσμιο πρόγραμμα «New World New Skills» και το προωθεί στην Ελλάδα, μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων για τον ταχύτερο μετασχηματισμό της PwC αλλά και των πελατών της. Το πρόγραμμα επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να σχεδιάσουν με πιο στοχευμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας την δύναμη των δεδομένων, την μετάβαση περισσότερων ανθρώπων σε ένα νέο κόσμο με νέες και αναγκαίες δεξιότητες για να πλοηγηθούν στον ψηφιακό κόσμο και να επιτύχουν στο μέλλον.
O Μάριος Ψάλτης, CEO, PwC Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι οργανισμοί που θα βγουν κερδισμένοι θα είναι αυτοί που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν έναν ενάρετο κύκλο οικοδόμησης εμπιστοσύνης και δημιουργίας βιώσιμων αποτελεσμάτων. Οι δυνατότητες που δίνει ο συνδυασμός των δεξιοτήτων των ανθρώπων μας, η δέσμευση μας για επιπρόσθετες επενδύσεις και η προσήλωση μας στην ποιότητα, μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες μας να πετύχουν αυτό το στόχο, δημιουργώντας επιπρόσθετη αξία όχι μόνο για τους μετόχους τους, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία».
naftemporiki.gr