Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 09:00

Arcelor Mittal: Στα 2,37 δισ. δολ. τα κέρδη το δ' τρίμηνο

ΚΕΡΔΗ 2,37 δισ. δολ. ή 1,71 δολ. ανά μετοχή, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η Arcelor Mittal, η εταιρεία που δημιουργήθηκε πέρυσι από τη μεγαλύτερη παρά ποτέ εξαγορά στον χώρο των μεταλλουργιών.

Οι πωλήσεις της το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 23,2 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, της εταιρείας που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Πέρυσι, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Lakshmi Mittal, συμφώνησε τη συγχώνευση με την Arcelor SA με έδρα το Λουξεμβούργο, προς 38,3 δισ. δολ., δημιουργώντας μία μεταλλουργία που διοχετεύει το 1/10 του ατσαλιού παγκοσμίως, τρεις φορές μεγαλύτερη από την πιο κοντινή ανταγωνίστριά της. Τα σημερινά κέρδη είναι τα πρώτα που ανακοινώνει η διευρυμένη εταιρεία.

Οι μετοχές της Mittal Steel Co. και της Arcelor διαπραγματεύονται ακόμη ξεχωριστά εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συγχώνευσής τους. Οι μετοχές της Mittal υποχώρησαν 63 σεντς, ποσοστό 1,6% φθάνοντας στα 38,23 ευρώ κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου του Αμστερνταμ, ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα 52 εβδομάδων των 39,35 ευρώ. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 36% πέρυσι, υστερώντας της ανόδου 67% των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Steel Index.

Οι μετοχές της Arcelor υποχώρησαν 58 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 50,20 ευρώ ημία στο Παρίσι, ενώ το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 65%.