Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 10:53

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Electricite de France SA, Nordea Bank AB και Alliance & Leicester Plc, που υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 382,19 μονάδες στις 8:13 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,2% και ο Euro Stoxx 50, αναρριχήθηκε 0,4%.

Οι μετοχές διαπραγματεύονται στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών, καθώς εικάζεται ότι η αύξηση των εταιρικών κερδών θα συνεχιστεί. Οι 29 μετοχές των εταιρειών του Stoxx 50 που ανακοίνωσαν κέρδη ή πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο, κατά περίπου 60% υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μετοχές της Anglo American Plc, της δεύτερης μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, περιόρισαν την άνοδό τους, καθώς τα κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, παρά το γεγονός ότι αυτά αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Χθες ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Dow Jones Industrial Average (DJIA) σε επίπεδα ρεκόρ για τέταρτη συνεχόμενη φορά, μετά τα υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη της Wal-Mart Stores Inc., σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, καταδεικνύοντας ότι οι καταναλωτές ενδέχεται να αυξήσουν την ανάπτυξη των κερδών.