Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 12:13

Apollo: 2 δισ. δολ. για την εξαγορά της Countrywide

ΠΟΣΟΝ περίπου 1 δισ. λιρών Αγγλίας (2 δισ. δολ.) για την απόκτηση της Countrywide Plc, κάνοντας την δεύτερη προσφορά σε πέντε μήνες για τη μεγαλύτερη μεσίτρια real estate κατοικιών της Αγγλίας, έκανε η εταιρεία επενδύσεων των ΗΠΑ Apollo Management LP, που ηγείται από τον Leon Black.

Η Apollo, με έδρα τη Ν. Υόρκη, προσέφερε 505 πένες για κάθε μία μετοχή της Countrywide και μετοχές της Rightmove Plc, μιας εταιρείας στην οποία η Countrywide κατέχει μερίδιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Η προσφορά, αξιολογεί κάθε μία μετοχή της Countrywide στις περίπου 590 πένες ή 3,7% περισσότερα, από την προσφορά σε μετρητά και μετοχές της 3i Group Plc, την οποία εμπόδισαν τον περασμένο μήνα οι μέτοχοι της Countrywide.

Τον Δεκέμβριο του 2006 η Apollo συμφώνησε να αγοράσει την Realogy Corp. τη μεγαλύτερη μεσίτρια κατοικιών των ΗΠΑ, προς περίπου 9 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένου και του χρέους. Η εξαγορά της Countrywide θα δώσει στην Apollo 1.200 σημεία σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Η 3i Group, η μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία εξαγορών της Ευρώπης, είπε τον Ιανουάριο θα αυξήσει την προσφορά της για την απόκτηση της Countrywide, εκτός και εάν υπάρξει άλλη προσφορά.

Οι μετοχές της Countrywide σημείωσαν άνοδο 7,5 πένες, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στις 589 πένες η μία, στις 8:19 π.μ. στο Λονδινο, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Rightmove σημείωσαν απώλειες 0,75 πένες, φθάνοντας στις 511,5 πένες ημία.

Σύμβουλοι της Apollo είναι η Deutsche Bank AG, η Goldman Sachs International και η Credit Suisse.