Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 12:26

Φθηνότερο εισιτήριο σε Προαστιακό και Μετρό για τους κατοίκους της Ανατ. Αττικής

Τη μείωση από 1ης Μαρτίου των τιμών των εισιτηρίων σε Προαστιακό και Μετρό για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, στο πλαίσιο των εγκαινίων του σταθμού «Πεντέλης» του Προαστιακού.

Συγκεκριμένα : Το απλό εισιτήριο μιας διαδρομής μειώνεται από 3€ σε 1,80€, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων από το σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας μεταξύ δύο ενδιάμεσων διαδοχικών σταθμών (Παλλήνη-Κάντζα-Κορωπί) ορίζονται σε 1€.

Επίσης, όπως είπε ο υπουργός, σε συνεργασία με τους δήμους των περιοχών αυτών θα διευθετηθεί το θέμα της έκδοσης ειδικής κάρτας για τους κατοίκους τους, ώστε να παραμείνει για αυτούς η τιμή του εισιτηρίου από τους 3 σταθμούς (Παλλήνη, Κάντζα , Κορωπί ) προς το Αεροδρόμιο στα 3€ έναντι των 4,00€ που θα κοστίζει το εισιτήριο για τους υπόλοιπους πολίτες (που δεν είναι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών).

Για το τμήμα του Προαστιακού από το σταθμό «Μαγούλα» έως και το σταθμό «Κορωπί» καθορίζεται ως ανώτατη τιμή εισιτηρίου 1,80€.

Τέλος, η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών του Προαστιακού από Παλλήνη έως Αεροδρόμιο, αξίας 80€, μειώνεται στα 50€. Αντίστοιχα η ενιαία κάρτα όλων των μέσων μέχρι Κορωπί μειώνεται από 65€ σε 50€.

Όπως προαναφέρθηκε, ο υπουργός Μεταφορών εγκαινίασε σήμερα το σταθμό «Πεντέλης» του Προαστιακού, ο οποίος βρίσκεται στη συμβολή της Αττικής Οδού με τη Λεωφόρο Πεντέλης και έχει εισόδους εκατέρωθεν της λεωφόρου. Εκτιμάται ότι σε πρώτο στάδιο θα εξυπηρετεί περίπου δύο χιλιάδες επιβάτες ημερησίως.

Κατά την επίσκεψη του στο νέο σταθμό ο κ Λιάπης επεσήμανε: «Ο Προαστιακός έχει πραγματικά αγκαλιαστεί από το επιβατικό κοινό και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη πληρότητα που έχουν πλέον οι συρμοί. Καθημερινά εξυπηρετεί περισσότερους από 15 χιλιάδες επιβάτες με 120 δρομολόγια και διευρυμένο πλέον ωράριο. Με το νέο σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σ ένα κομβικό σημείο για τα Βόρεια Προάστια, εξυπηρετούνται ακόμη καλύτερα οι επιβάτες των περιοχών Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Μελισσίων, Πεντέλης και Αμαρουσίου καθώς αποκτούν μια καινούργια πρόσβαση στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς. Βελτιώνεται έτσι η καθημερινότητα των πολιτών που έχουν πλέον πιο αξιόπιστες, γρήγορες και οικονομικές μετακινήσεις εντός και εκτός του αστικού ιστού».

«Ο Προαστιακός συνεχίζει να επεκτείνεται», τόνισε ο κ. Λιάπης. «Τον προσεχή μήνα θα φτάσει στον Πειραιά, τον Ιούνιο στο Κιάτο και το επόμενο έτος στη Χαλκίδα».