Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2007 12:35

Βοήθεια Ε.Ε.για τις πλημμύρες στο Ν. Εβρου - Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες λέει ο ΥΠΕΣΔΔΑ

«Η θετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης ως προς τις καταστροφές από τις πλημμύρες στον Έβρο δικαιώνει μία υπεύθυνη και συστηματική προσπάθεια που έγινε από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που, με ακριβή στοιχεία και σωστά επιχειρήματα, στήριξαν τη σχετική αίτηση».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζοντας την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χορηγηθεί στην Ελλάδα βοήθεια ύψους 9,3 εκατ. ευρώ για τις πλημμύρες στην περιοχή του Εβρου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/20/1304243.htm .

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, «η γνώση του μηχανισμού των ευρωπαϊκών οργάνων, αλλά και η άψογη συνεργασία των ελληνικών αρχών είχε ως αποτέλεσμα την πρόταση έγκρισης, για πρώτη φορά, προς τη χώρα μας ποσού ύψους 9,3 εκ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν, στο σύνολό τους, για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών και θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια θωράκισης του ποταμού και προστασίας των κατοίκων των παρόχθιων περιοχών».

Επίσης, όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, «η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί την οριστική διάψευση όλων εκείνων των Κασσανδρών που ήθελαν να βλέπουν ολιγωρία, αμέλεια, αλλά και αναποτελεσματικότητα της ελληνικής πολιτείας, την ώρα που μεθοδικά αλλά αθόρυβα εκείνη έδινε τη δική της μάχη στα ευρωπαϊκά όργανα», ενώ όπως σημείωσε, «ουδέποτε επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είχε γίνει αποδεκτό σχετικό αίτημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ταμείο Αλληλεγγύης».