Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 08:14

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Τέλος στις ρυθμίσεις φορολογικών χρεών. Φρένο από Αλογοσκούφη στις προσδοκίες χαλάρωσης της οικονομικής πολιτικής».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Χαμηλώνει ο πήχυς για ΟΤΕ. Αντί ξένου συμμάχου, πωλείται το 15%. Εκπτώσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, λόγω εκλογών».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Πρόγραμμα νέας τετραετίας εξήγγειλε χθες ο κ. Αλογοσκούφης. Ως εδώ οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, μετά τις εκλογές τα σπουδαιότερα».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Εμπορικό έλλειμμα - ρεκόρ σε επίπεδα «υποτίμησης». Αύξηση 61,5% στο "άνοιγμα" των τρεχουσών συναλλαγών εφέτος».

OΤΕ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «χαμήλωσε τον πήχυ των προσδοκιών για τις αποκρατικοποιήσεις ο υπουργός Οικονομίας. Καμία σκέψη, προς το παρόν, για νέα μετοχοποίηση ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Για τον ΟΤΕ προκρίνεται, πλέον, η λύση της διάθεσης ενός επιπλέον ποσοστού 15% σε θεσμικούς επενδυτές».

Έλλειμμα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «έλλειμμα - ρεκόρ εμφάνισε, το 2006, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που αντανακλά το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και την εξαγωγή θέσεων...απασχόλησης. Το άνοιγμα εκτινάχθηκε πέρυσι στα 23,6 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 9 δισ. (+61,5% σε σύγκριση με το 2005)».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ