Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007 13:54

Intralot - Σε λειτουργία το σύστημα διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών της Πολιτείας Αϊνταχο

Η Λοταρία του Αϊντάχο και η Intralot ανακοίνωσαν ότι η μετάβαση στο νέο κεντρικό σύστημα διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών της Πολιτείας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί.

Το νέο σύστημα τυχερών παιχνιδιών της Λοταρίας του Αϊντάχο που προμήθευσε η Intralot περιλαμβάνει και 950 τερματικά CORONIS, LED οθόνες πελάτη καθώς και οθόνες προβολής διαφημιστικών μηνυμάτων (Player Advertising Displays). Το έργο περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση του κεντρικού συστήματος διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών LOTOS στις εγκαταστάσεις της INTRALOT στο Boise του Αϊντάχο, το οποίο διασυνδέει όλο το δίκτυο των πρακτορείων με τα κεντρικά γραφεία της Λοταρίας μέσω ενός προηγμένου δικτύου δορυφορικών τηλεπικοινωνιών υψηλού εύρους φάσματος.

Η συμφωνία συνήφθη μεταξύ της Λοταρίας του Αϊντάχο και της Intralot USA στις 28 Ιουνίου 2006, ύστερα από μια μακρόχρονη, δίκαιη και ανταγωνιστική διαδικασία ανάδειξης του νέου προμηθευτή. Το νέο σύστημα αντικατέστησε εκείνο του προηγούμενου προμηθευτή της λοταρίας, της GTECH, θυγατρικής της ιταλικής Lottomatica.

Το εν λόγω έργο έχει 7ετή διάρκεια με δυνατότητα ανανέωσης για 3 χρόνια και αναμένεται να εξοικονομήσει στη Λοταρία περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια.