Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton και της Sumitomo Metal Mining Co., καθώς εικάζεται ότι τα κέρδη τους θα αυξηθούν μετά την εκτίναξη των τιμών των μετάλλων και του πετρελαίου.

Οι μετοχές της Coles Group Ltd. στην Αυστραλία αναρριχήθηκαν στα ύψη, μετά την ανακοίνωση ότι την προσέγγισαν για εξαγορά. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές Bumiputra-Commerce Holdings Bhd. μετά την αγορά μεριδίου της από την Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. Οι μετοχές Sanyo Electric Co. υποχώρησαν μετά το δημοσίευμα στην εφημερία Asahi, ότι στην εταιρεία γίνονται έρευνες από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στις 147,20 μονάδες, στις 12:36 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 18.126,36 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και την Ινδονησία, ενώ ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν στη Σιγκαπούρη. Κλειστές είναι οι αγορές στην Κίνα και την Ταϊβάν, λόγω του εορτασμού του Νέου Ετους της Σελήνης.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, σημείωσε χθες άνοδο 3%. Ο χαλκός αναρριχήθηκε 6%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε επτά μήνες. Ο ψευδάργυρος κέρδισε 3,6%. Το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη σημείωσε άνοδο έως 2%, φθάνοντας στα 61,25 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας από τις 27 Δεκεμβρίου του 2006. Προσφάτως, διαπραγματεύθηκε στα 60,89 δολ. το βαρέλι.