Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 13:49

Απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

ΑΠΩΛΕΙΕΣ σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, που ώθησαν χαμηλότερα τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, σε συνδυασμό με την ανησυχία επικρατεί για την υποχώρηση του δανεισμού των τραπεζών, βλάπτοντας τις μετοχές τους.

Οι μετοχές της Air France-KLM Group SA και της Deutsche Lufthansa AG κινήθηκαν πτωτικά μετά την άνοδο του πετρελαίου, στα υψηλότερα επίπεδα αυτού του έτους. Τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους, σημείωσαν οι μετοχές της βρετανικής Lloyds TSB Group Plc καθώς τα έσοδά της μειώθηκαν δραστικά εξ αιτίας της αθέτησης εξόφλησης δανείων στη χώρα.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών αυτήν την εβδομάδα, καθώς ανησυχία επικράτησε για την άνοδο του πληθωρισμού και του κόστους δανεισμού στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones Stoxx 600 σημείωνε απώλειες 0,2%, φθάνοντας στις 379,08 μονάδες στις 10:31 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο Stoxx 50 υποχώρησε 0,3% και ο Euro Stoxx 50, σημείωνε απώλειες 0,2%

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στα 14 από τα 18 Χρηματιστήρια των ευρωπαϊκών χωρών. Στη Γαλλία ο CAC 40 υποχώρησε 0,2%, στη Βρετανία ο FTSE σημείωνε απώλειες 0,3% και στη Γερμανία ο DAX υποχώρησε κατά 0,1%.