Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 07:02

Τέταρτη ημέρα ανόδου για το πετρέλαιο

ΑΝΟΔΟ, για τέταρτη ημέρα σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η διαφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τις προμήθειες από τη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες θα συναντηθούν σήμερα στο πλαίσιο της απόφασης δεύτερων κυρώσεων κατά του Ιράν, της δεύτερης σε μέγεθος χώρας εξαγωγής πετρελαίου της Μέσης Ανατολής, για να σταματήσει την έρευνα πυρηνικού προγράμματος. Χιονοθύελλα, προβλέπεται να προκαλέσει χιονόπτωση επτά ιντσών στην πόλη της Ν. Υόρκης και τα βορειοανατολικά, περιφέρεια που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος ζήτησης του πετρελαίου θέρμανσης στις ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου σημείωσε άνοδο έως 36 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 61,47 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Τα συμβόλαια, στις 12:02 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκαν στα 61,47 δολ. το βαρέλι.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Απριλίου, σημείωσε άνοδο έως 0,7%, φθάνοντας στα 61,30 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου, στις 11:58 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γαλλία, συναντώνται σήμερα στο Λονδίνο για να συζητήσουν τη απόφαση της επιβολής δεύτερων κυρώσεων κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.