Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2007 07:03

Κοντά στα χαμηλότερα δύο μηνών το δολάριο

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών έναντι του ευρώ υποχώρησε το δολάριο, καθώς εικάζεται ότι εκθέσεις θα δείξουν ότι η συρρίκνωση της αγοράς κατοικιών στις ΗΠΑ, περιορίζει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Το δολάριο υποχώρησε έναντι των 14 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα στον κόσμο πριν από τις εκθέσεις αυτήν την εβδομάδα, που ενδέχεται ν δείξουν ότι η ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης ήταν χαμηλότερη των προηγούμενων προβλέψεων και οι πωλήσεις κατοικιών, όπως και οι παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών, μειώθηκαν. Η διαφορά της απόδοσης μεταξύ των αμερικανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας και του γερμανικού ελλείμματος, υποχώρησε την εβδομάδα που πέρασε στο ελάχιστο σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,3183 έναντι του ευρώ στη 1:15 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 3 Ιανουαρίου, από 1,3166 που ήταν αργά στις 23 Φεβρουαρίου στη Ν. Υόρκη. Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στα 120,91 γιέν, από 121,08. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, το δολάριο ενδέχεται να υποχωρήσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου στο 1,33 ευρώ.

Το ευρώ ισχυροποιήθηκε για δεύτερη ημέρα έναντι του δολαρίου, καθώς εικάζεται ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Jean-Claude Trichet, θα επαναλάβει αυτήν την εβδομάδα την πρόθεσή του να αυξήσει τον Μάρτιο τα επιτόκια της τράπεζας από το 3,5%.