Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2007 09:40

Συνεχίζεται η άνοδος του γιεν

ΑΝΟΔΟ για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σημειώνει σήμερα το γιεν έναντι του δολαρίου εν μέσω αισιοδοξίας για τα οικονομικά στοιχεία που θα δοθούν αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά 2,2% έναντι μείωσης 0,1% το Δεκέμβριο. Η επίσημη ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη.

Από την άλλη πλευρά, αρνητικά επηρεάζουν το δολάριο οι ανησυχίες ότι τα κρίσιμα οικονομικά στοιχεία που πρόκειται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ ενδεχομένως να ενισχύσουν τις πιθανότητες για μείωση επιτοκίων από τη Φέντεραλ Ριζέρβ.

Σήμερα πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, πωλήσεις κατοικιών και εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 9:29 ώρα Ελλάδος, το δολάριο ισοδυναμούσε με 120,14 γιεν έναντι 120,66 γιεν αργά χθες το βράδυ.

Την ίδια ώρα, η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα διαμορφωνόταν στα 1,3173 δολάρια.