Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007 17:21

Χ.A.: Οριακά πάνω από τις 4.500 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ απώλειες κατέγραψε και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχωρώντας ενδοσυνεδριακά μέχρι τις 4.441,30 μονάδες. Τελικά έκλεισε στις 4.503,96 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 1,34%.

Το νέο κύμα ρευστοποιήσεων αποδίδεται στο δυσμενές χρηματιστηριακό κλίμα διεθνώς, ενώ οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τις επόμενες συνεδριάσεις.

«Σήμερα η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα και νευρικότητα, καθώς δεν υπάρχει ακόμη ο θετικός εγχώριος καταλύτης που θα μπορούσε να διαφοροποιήσει την εικόνα», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή.

«Ο υψηλός όγκος των συναλλαγών δείχνει ότι υπάρχει διάθεση για περαιτέρω μείωση θέσεων σε όλο το εύρος της αγοράς βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Η συνολική αξία των συναλλαγών εκτινάχθηκε στα 797 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 41 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έγιναν πράξεις 147 σημείωσαν πτώση, 108 ενισχύθηκαν και 56 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ο τίτλος της ΔΕΗ απώλεσε 4,12%, ενώ η Τράπεζα Κύπρου και η Intralot σημείωσαν πτώση πάνω από 3%.

Ο ΟΤΕ και η Alpha Bank υποχώρησαν κατά 2,28% και 2,02% αντιστοίχως.