Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 08:13

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Καταγραφή 6,7 εκ. ακινήτων στο Κτηματολόγιο το 2008. Απόφαση Σουφλιά για 107 δήμους σε Αττική, Θεσσαλονίκη και 23 πρωτεύουσες νομών».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αναταράξεις στις αγορές. Κύμα πωλήσεων στη Σοφοκλέους. Τα μεγάλα Funds κλείνουν εσπευσμένα στις μετοχικές θέσεις υψηλού ρίσκου».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Το βάθος της διόρθωσης. Στο «κόκκινο» βρέθηκαν και χθες οι διεθνείς κεφαλαιαγορές και η Σοφοκλέους».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Νέο κύμα ρευστοποιήσεων στις αγορές των μετοχών. Οι πιέσεις δεν συνδέονται πλέον με τις εξελίξεις στη Σαγκάη».

Ρευστοποιήσεις

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «νέο κύμα ρευστοποιήσεων έπληξε, χθες, τις αγορές κεφαλαίου, οδηγώντας σε νέες υψηλές απώλειες τις μετοχές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η διατήρηση των πιέσεων δείχνει να συνδέεται πλέον με παράγοντες ουσιαστικότερους από την αναταραχή στην αγορά της Κίνας».

Απώλειες

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «σε κλοιό έντονων διακυμάνσεων βρέθηκαν χθες εκ νέου τα χρηματιστήρια, ενώ η Σοφοκλέους έκλεισε με απώλειες 2,97%. Το στίγμα έδωσε και χθες η Wall, η οποία άνοιξε με απώλειες 1,7%, αλλά έφθασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να κινείται ακόμη και σε θετικό έδαφος. Ωστόσο, σε Ασία και Ευρώπη, τα μεγάλα χρηματιστήρια έκλεισαν πάλι στο «κόκκινο», κυρίως λόγω του κλεισίματος θέσεων μεγάλου ρίσκου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ