Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 09:02

Dell: Απώλειες των μετοχών μετά τα χαμηλότερα κέρδη

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Dell Inc. μετά την ανακοίνωση της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι ήδη αναθεώρησαν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για την περίοδο των αγορών.

Το τέταρτο τρίμηνο οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 14,4 δισ. δολ. και τα κέρδη ήταν 26 σεντς ανά μετοχή – εξαιρουμένου του κόστους και κάποιων έκτακτων στοιχείων – σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα ήταν 14,9 δισ. δολ. και τα κέρδη 30 σεντς ανά μετοχή κατά μέσον όρο.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 673 εκατ. δολ. ή 30 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 2 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Dell. Τα στοιχεία είναι προκαταρκτικά, καθώς η εταιρεία τελεί υπό λογιστική έρευνα. Η Dell, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο είχε εμφανίσει κέρδη 1,01 δισ. δολ., σε πωλήσεις 15,2 δισ. δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσει τα προηγούμενα αποτελέσματά της.

Οι μετοχές της Dell υποχώρησαν 83 σεντς, ποσοστό 3,6%, φθάνοντας στα 22,18 δολ. η μία, κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους. Συνολικά το τελευταίο δωδεκάμηνο, σημείωσαν απώλειες 21%.