Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2001 14:49

ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Δ/ΝΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. ΕΧΑ/14/15-02-2001 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας κ. Σ. Τραυλού ανακοινώνεται ότι θα εκποιηθούν τοις μετρητοίς 432 κοινές ονομαστικές μετοχές της «ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ» οι οποίες κρατούνται ως ενέχυρο από την ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ. Η τιμή πώλησης εκάστης μετοχής δεν μπορεί να είναι κατώτερη του ποσοστού 2% από την εκάστοτε διαμορφούμενη τιμή κλεισίματος κατά την ημέρα εκποίησης των μετοχών. Η εκποίηση των παραπάνω μετοχών θα γίνει στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της 19/2/2001, ημέρα Δευτέρα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι συνήλθε την 16/2/2001, η Α’ Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, για συζήτηση των θεμάτων α) της ακύρωσης των αποφάσεων των μετόχων της 4/9/2000 περί εκδόσεως Ομολογιακού Δανείου και β) της εκ νέου έγκρισης για έκδοση μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου με κατάργηση του σχετικού δικαιώματος προτίμησης των μετόχων για την κάλυψή του. Στη συνέλευση σημειώθηκε ποσοστό απαρτίας 49,62% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου (έναντι ποσοστού 49,93% των δηλώσεων συμμετοχής), με αποτέλεσμα, να μην σημειωθεί η κατά νόμο απαιτούμενη απαρτία (50% του συνόλου των ψήφων του μετοχικού κεφαλαίου) για τη συζήτηση των παραπάνω θεμάτων. Ως εκ τούτου αποφασίσθηκε η σύγκληση Β’ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, εντός 20ημέρου από σήμερα. Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της εν λόγω Β’ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

MICROMEDIA ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι την 15/2/2001 συνήλθαν στην έδρα της, οι μέτοχοι σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 19/1/2001 και αφού προηγουμένως τηρήθηκαν όλες οι διατυπώσεις δημοσιότητας, συζητήθηκαν τα παρακάτω: Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε προς τους μετόχους ότι μετά από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις κατέληξε σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς ως ανάδοχο και διαχειριστή στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 5 δις δρχ. διαιρεμένο σε 50 ισόποσες ομολογίες των 100 εκατ. δρχ. Οι όροι του ομολογιακού δανείου είναι οι πλέον ανταγωνιστικοί της διατραπεζικής αγοράς και ήδη οι Τράπεζες οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον κάλυψαν εξ’ ολοκλήρου το ύψος του ομολογιακού δανείου. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξήγησε προς τους μετόχους ότι η έκδοση του ομολογιακού δανείου θα συμβάλλει τόσο στη βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της εταιρίας όσο και του κόστους χρηματοδοτήσεων σε επίπεδο απόλυτων μονάδων (spread) σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα δάνεια για κεφάλαια κινήσεως, τα οποία θα καλύψει το ομολογιακό δάνειο, καθώς επίσης και σε επίπεδο διαχειριστικού κόστους θα προκύψουν σημαντικά οφέλη. Στη συνέλευση ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του κου Βασίλη Σταφυλάκη στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου. Ο κος Σταφυλάκης προερχόμενος από την Ράδιο Κορασίδη στην οποία διετέλεσε επί πολλά χρόνια και με επιτυχία υψηλόβαθμο στέλεχος απεδέχθη πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου να ενσωματωθεί στο δυναμικό της Micromedia Μπριτάννια. Τέλος συζητήθηκε η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για μετατροπή των ανωνύμων μετοχών της εταιρίας σε ονομαστικές. Οι πιο σημαντικοί λόγοι που επιβάλουν την αλλαγή αυτή όπως παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο είναι η καλύτερη επικοινωνία – ενημέρωση με τους μετόχους και παράλληλα η μεγαλύτερη διαφάνεια η οποία θα αποτυπώνεται στο μετοχολόγιο της εταιρίας. Επίσης η μετατροπή αυτή γίνεται ούτως ώστε να μπορεί η εταιρία Micromedia Μπριτάννια να συμμετέχει σε διαγωνισμούς κρατικών προμηθειών αξίας άνω του 1 δις δρχ. Ολες οι παραπάνω προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που αποτελούσαν και θέματα της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν ομόφωνα και παμψηφεί.

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.

Η εταιρία ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, με εκτιμήσεις για τον κύκλο εργασιών και για τα προ φόρων κέρδη της χρήσης 2000 δεν αποτελούν προβλέψεις της ίδιας της εταιρίας.»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ – Π. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Α.Ε.

Κατ’ εφαρμογήν των υποχρεώσεων που απορρέουν από το άρθρο 5 της υπ’ αριθμ. 5/204/14-11-2000 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις εταιρίες που έχουν εισαγάγει τις μετοχές τους στο Χ.Α.Α. η εταιρία Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ – Π. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Α.Ε. της οποίας οι μετοχές είναι εισηγμένες στο Χ.Α.Α. διαψεύδει επίσημα δημοσίευμα του Τύπου που αναφέρει ότι μειοψηφικά πακέτα μετοχών της εταιρίας Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ – Π. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Α.Ε. κατέχουν δύο μεγάλοι εκδοτικοί όμιλοι που διαθέτουν ήδη παρουσία στη Σοφοκλέους. Η εν λόγω δημοσίευση έγινε από την εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ στο φύλλο της 13/2/2001.

ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΟΡ ΦΙΛ Α.Ε.Β.Ε.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ της 15/2/2001 με τίτλο ‘Εξελίξεις στο χώρο των media – Στο επίκεντρο ο όμιλος Ανδρουλιδάκη’, ο κ. Βασίλειος Δ. Ζούλοβιτς με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, ζητήσαμε εγγράφως από τον μέτοχο της εταιρίας κύριο Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, να μας σχολιάσει το αναφερόμενο δημοσίευμα. Θα ήθελα επίσης να σας επισημάνω ότι, ο κύριος Ανδρουλιδάκης είναι αδύνατον να μεταβιβάσει πλειοψηφικό ποσοστό της εταιρίας ΚΟΡΦΙΛ Α.Ε. διότι δεν το κατέχει. Μέχρι και σήμερα κατέχει το 9,94% κοινών μετοχών.»

ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε.

Η εταιρία ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι την 9/2/2001 ολοκληρώθηκε η αγορά 32.000 μετοχών της εταιρίας ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε. από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αλβανό Γεώργιο μέσω της ΩΜΕΓΑ ΑΧΕΠΕΥ.

Κ.Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Η εταιρία Κ.Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας ανακοινώνουμε σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Συμπεριφοράς Εισηγμένων Εταιριών (άρθρο 5), ότι στην εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ της 15/2/2001, σελ. Β2, δημοσιεύθηκε πληροφορία που αναφέρεται στην εταιρία Κ.Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. σχετικά με προγράμματα και εξελίξεις που ανάγονται στην δραστηριοποίησή της στον τομέα του real estate. Ητοι αναφέρεται ότι η εταιρία προχωράει στην κατασκευή ενός προγράμματος 200 παραθεριστικών διαμερισμάτων στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας καθώς επίσης ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος στην Μύκονο και το Πήλιο. Ανακοινώνουμε ότι οι άνω πληροφορίες δεν είναι ακριβείς. Η εταιρία μας στα πλαίσια της δραστηριότητάς της στον τομέα του real estate εξετάζει διάφορες περιπτώσεις δραστηριοποίησής της. Οσον αφορά το ανωτέρω δημοσίευμα για την κατασκευή 200 παραθεριστικών κατοικιών στο Ξυλόκαστρο και τουριστικού συγκροτήματος στην Μύκονο και στο Πήλιο ανακοινώνουμε ότι τίποτε δεν έχει ακόμη αποφασισθεί ή συμφωνηθεί οριστικά. Η εταιρία μας επιφυλάσσεται να προβεί σε ανακοινώσεις που θα αφορούν τα προγράμματά της στον τομέα του real estate, όταν και εφόσον υπάρξουν σχετικές αποφάσεις ή δεσμευτικές συμφωνίες.»

INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.

Η εταιρία INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την εταιρία CheckFree Corporation, η INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. ξεκινά δυναμικά τη δραστηριοποίησή της στην αγορά ηλεκτρονικής παρουσίας και πληρωμής λογαριασμών με δυνατότητα επέκτασης στα Βαλκάνια και την Τουρκία. Η INFORM, ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής υπηρεσιών επεξεργασίας και εκτύπωσης λογαριασμών στην Ελλάδα, είναι φυσικό να αποτελεί την πρώτη εταιρία στη χώρα η οποία θα προσφέρει on line billing. Η νέα αυτή δραστηριότητα γίνεται εφικτή με τη χρήση του πρωτοποριακού λογισμικού ηλεκτρονικής παρουσίας και πληρωμής λογαριασμών. Η CheckFree, που είναι πρωτοπόρος στον παγκόσμιο χώρο, προσφέρει λογισμικό και υπηρεσίες ΕΒΡΡ από το 1997 και σήμερα εξυπηρετεί περισσότερες από 240 εταιρίες έκδοσης λογαριασμών (συμπεριλαμβανομένων Τραπεζών, Χρηματιστηριακών εταιριών, Internet Portals, Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας κ.α.) και επεξεργάζεται τα 2/3 των e-billings της αμερικανικής αγοράς.»

FHL Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.

Σύμφωνα με την απόφαση 5/204/14-11-2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία FHL Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα παρακάτω: Κατόπιν παραίτησης του κ. Ρέμελη Κωνσταντίνου από το Δ.Σ. της εταιρίας με την επωνυμία FHL Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε. δυνάμει της από 15/2/2001 επιστολής του απευθυνόμενης στο Δ.Σ. της εταιρίας, το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από νόμιμη σύγκληση αποφάσισε το διορισμό του κ. Τσαουσίδη Κωνσταντίνου ως μέλους, σε αντικατάσταση του κατά τα άνω παραιτηθέντος μέλους.

Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Β.Ε.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημόσια εγγραφή της θυγατρικής εταιρίας Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Ρουμανίας, τη Δευτέρα 12/2/2001. Τα κεφάλαια που άντλησε η εταιρία ανήλθαν σε 1,46 εκ. Δολλάρια για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της διαμέσου της προσφοράς 869,311 νέων μετοχών με τιμή 45,000 ROL (USD 1.69 ανά μετοχή). Ο αριθμός των μετοχών αυτών αντιστοιχεί στο 20% της αξίας του κεφαλαίου στην προ-δημόσια εγγραφή της εταιρίας. Η εταιρία Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Ρουμανίας είναι η πρώτη ξένη εταιρία στην Ρουμανία η οποία εισάγεται στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου μέσω της δημόσιας εγγραφής.

ΙΝΤΕΑΛ Α.Β.Ε.Ε.Δ.Ε.Σ.

Η εταιρία ΙΝΤΕΑΛ Α.Β.Ε.Ε.Δ.Ε.Σ. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στα πλαίσια της ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, σας ανακοινώνουμε την υλοποίηση της συνεργασίας των Ομίλων ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ και IDEAL στο χώρο των ‘Εξυπνων Κτηρίων’ με την ολοκλήρωση και διάθεση του προϊόντος ‘SmartDom’. Το συγκεκριμένο πρωτοποριακό προϊόν με τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση ειδικού δικτύου, παρέχει την δυνατότητα τηλεπικοινωνιακής υποδομής στο χώρο κατοικίας ή εργασίας και εξασφαλίζει την δυνατότητα εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών. Η προώθηση και διάθεση του νέου προϊόντος θα γίνει μέσω των εμπορικών δικτύων της ΑΓ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ με την τυποποίηση του και την ένταξή του στη γραμμή προϊόντων CASA. Οι λύσεις που προτείνει το SmartDom παρέχονται από την εταιρία PETZETAKIS.COM όπου συμμετέχουν ο Ομιλος ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ με ποσοστά 56,68%, ο Ομιλος IDEAL με 33,34% και οι παλαιοί μέτοχοι με ποσοστό 10%. Σχετική ενημέρωση και εκτενής παρουσίαση του προϊόντος έχει προγραμματιστεί για τις 16/2/2001 από κοινού από τους δύο Ομίλους.»

ΜΕΤΚΑ Α.Ε.

Η εταιρία ΜΕΤΚΑ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η ΜΕΤΚΑ, η μεγαλύτερη ελληνική κατασκευαστική εταιρεία στον τομέα των ενεργειακών έργων, συνεργάζεται με την ΔΕΗ για την ταχύτατη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος της Κρήτης. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, η ΜΕΤΚΑ ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Λινοπεραμάτων της Κρήτης μίας αεριοστροβιλικής μονάδας ισχύος 44 – 47 ΜW της General Electric, κατασκευής 2001 – 2002, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία έως την 1.6.2002. Παράλληλα, η ΜΕΤΚΑ ανέλαβε την μίσθωση ενός σύγχρονου αεριοστροβίλου κατασκευής 2000, της General Electric, ισχύος 21 ΜW, ο οποίος θα εγκατασταθεί επίσης στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό των Λινοπεραμάτων και θα λειτουργήσει από την 1.6.2001 έως τις 30.9.2001, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων ενεργειακών αναγκών της Κρήτης, αυτό το καλοκαίρι. Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΔΕΗ για την πλήρη και μακροπρόθεσμη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του νησιού, η ΜΕΤΚΑ ηγείται κοινοπραξίας, η οποία συμμετέχει στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει η ΔΕΗ για την κατασκευή του νέου Σταθμού Ηλεκτροπαραγωγής Κρήτης, στον Αθερινόλακκο του Νομού Λασιθίου. Υπενθυμίζεται ότι η ΜΕΤΚΑ στην διάρκεια της 30χρονης ιστορίας της έχει λάβει μέρος, μέσω κοινοπραξιών, σε σχεδόν όλες τις ανεγέρσεις θερμοηλεκτρικών μονάδων στην Ελλάδα, συχνά μάλιστα, μετά από πρόσκληση των ξένων αναδόχων των έργων, στην φάση της υλοποίησής τους. Την περίοδο αυτή, η ΜΕΤΚΑ και οι θυγατρικές της συμμετέχουν με σημαντικό και εξειδικευμένο έργο στην κατασκευή των δύο μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ, στην Φλώρινα και την Κομοτηνή. Παράλληλα, η ΜΕΤΚΑ εκτελεί την επιδιόρθωση του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού στα Λινοπεράματα της Κρήτης.»

ΙΝΤΕΑΛ Α.Β.Ε.Ε.Δ.Ε.Σ.

Η εταιρία ΙΝΤΕΑΛ Α.Β.Ε.Ε.Δ.Ε.Σ. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Μετά από πολύμηνες συζητήσεις για ανεύρεση κατάλληλου στρατηγικού επενδυτή και συνεργάτη στο χώρο των βιομηχανικών πυριμάχων, ο Όμιλος IDEAL ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τις εταιρείες CHESTERFIELD και MAGMATEC για την μεταβίβαση πλειοψηφικού ποσοστού στην IDEAL ΠΥΡΙΜΑΧΑ. Η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά μετοχών από τους επενδυτές και την συμμετοχή τους σε αύξηση κεφαλαίου της IDEAL ΠΥΡΙΜΑΧΑ, έτσι ώστε να αποκτήσουν σταδιακά ποσοστό μέχρι και 75%. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Όμιλος IDEAL θα κατέχει μειοψηφικό ποσοστό στην εν λόγω εταιρεία όπως και είχε ανακοινωθεί σε προγενέστερες επικοινωνίες και είχε εγκριθεί κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση του Ομίλου.»