Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 10:52

Ρουμανία: Σημαντικές αποδόσεις στα ακίνητα

Οι τιμές των ακινήτων σε ορισμένες περιοχές της ρουμανικής πρωτεύουσας αυξήθηκαν κατά 14 φορές από το 1999, όταν ένα δυάρι διαμέρισμα μπορούσε να αγοραστεί με 5,5 χιλ. ευρώ σε συγκεκριμένα τμήματα της πόλης, επισημαίνουν εγχώριοι οικονομικοί αναλυτές.

Περιοχές, για τις οποίες 10 χρόνια πριν τόσο οι επενδυτές όσο και οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν εκδήλωναν κανένα ενδιαφέρον μετατράπηκαν σε σημαντικούς επενδυτικούς στόχους εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως για παράδειγμα η λειτουργία κάποιου σημαντικού εμπορικού κέντρου.

«Η λειτουργία του πρώτου καταστήματος Mall στο Βουκουρέστι, το Δεκέμβριο του 1999 προκάλεσε την αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων στην περιοχή. Όταν το εμπορικό κέντρο άνοιξε ένα δυάρι διαμέρισμα μπορούσε να αγοραστεί έναντι 5,5 χιλ. ευρώ, ενώ σήμερα το ίδιο διαμέρισμα μπορεί να κοστίζει και 85 χιλ. ευρώ» επισημαίνουν εκπρόσωποι της συμβουλευτικής εταιρείας στην αγορά ακινήτων Coldwell Banker Affiliates. Συγκριτικά οι τιμές των διαμερισμάτων στην περιοχή Drumul Taberei έχουν αυξηθεί κατά 10 περίπου φορές, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Balkan Markets Daily