Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2001 15:08

Στο 32% αύξησε η Sato τη συμμετοχή της στην Denka

Την ενίσχυση της θέσης της στο μετοχικό κεφάλαιο της δανικής εταιείας Denka Holdings (μητρικής εταιρείας της αλυσίδας καταστημάτων Bo Concept) ανακοίνωσε η Sato, με την απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 6%. Η ελληνική εταιρεία αποτελεί πλέον και τον μεγαλύτερο μέτοχο της δανικής εταιρείας καθώς η συμμετοχή της ανέρχεται στο 32% του μετοχικού κεφαλαίου της Denka.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Sato, με την κίνηση αυτή η εταιρεία επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της για τις εξαιρετικές προοπτικές πού παρουσιάζει η στρατηγική συμμαχία με την δανική εταιρία με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στον ευρωπαϊκό χώρο.

Δείγμα της επιτυχημένης συνεργασίας, όπως υπογραμμίζεται, πέρα από την ανάπτυξη της αλυσίδας καταστημάτων Bo Concept στην ελληνική αγορά, είναι και η κοινοπραξία (joint-venture) των δύο εταιρειών για την ανάπτυξη της ίδιας αλυσίδας καταστημάτων στην Πολωνία, στην οποία η Sato συμμετέχει με ποσοστό 40%.

Σημειώνεται, ότι στην Πολωνία ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί και δεύτερο κατάστημα

στην πόλη Γκντανσκ, μετά από αυτό της Βαρσοβίας. Εξάλλου, στα άμεσα σχέδια των δύο εταιριών είναι η επέκταση και σε άλλες ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές στο χώρο τον οικιακού επίπλου, αλλά και η ανάπτυξη περαιτέρω ακόμη συνεργειών τόσο στο χώρο του επίπλου γραφείου, όσο και στο χώρο της παραγωγής.