Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 11:54

Citigroup: 10,8 δισ. δολ. για το 100% της Nikko Cordial

ΠΟΣΟΝ 10,8 δισ. δολ. έκανε η Citigroup για την εξαγορά της συνεργάτιδάς της στην επενδυτική τραπεζική στην Ιαπωνία, χρηματιστηριακής Nikko Cordial Corp., προχωρώντας στη μεγαλύτερη εξαγορά της στην Ασία, μετά το οικονομικό σκάνδαλο.

Η Citigroup προσέφερε 1.350 γιέν ανά μετοχή για να αυξήσει το μερίδιό της στη Nikko έως 100%, από 4,9% που κατείχε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Η εξαγορά θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη από ξένη τράπεζα στην Ιαπωνία. Οι μετοχές της Nikko Cordial σημείωσαν άνοδο 14%, φθάνοντας στα 1.340 γιέν η μία, πριν από την ανακοίνωση.

Η εξαγορά θα προσθέσει 109 καταστήματα και 12.000 υπαλλήλους στο δυναμικό της Citigroup, στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, θέτοντας τέλος στις ανησυχίες για το μέλλον της Nikko, μετά την παραίτηση έξι υψηλόβαθμων στελεχών της και τον κίνδυνο διαγραφής των μετοχών της από τη Χρηματιστήριο του Τόκυο, εξ αιτίας της οικονομικής απάτης.

Την περασμένη εβδομάδα η Mizuho Financial Group Inc., που κατέχει το 4,8% της Nikko Cordial, απέσυρε το σχέδιο εξαγοράς της, σύμφωνα με δύο στελέχη της την εβδομάδα που πέρασε.