Πρωτότυπα «γλυκά» προϊόντα με βάση την ελιά, από Ελληνίδα παραγωγό κερδίζει έδαφος στις αγορές του εξωτερικού όπως της Αμερικής, της Ιαπωνίας, της Αγγλίας και της Γερμανίας, αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα στην εγχώρια αγορά.
Γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα ελιάς με λεμόνι, γλυκο -καυτερή μαρμελάδα ελιάς (tapenade), πολτός ελιάς, παράγονται από την 27χρονη Καλλιόπη Παλκοπούλου, που ίδρυσε πριν από δύο χρόνια την εταιρεία ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΠΕ, που βραβεύτηκε για τις συνταγές της, με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) για «Νέα, Πρωτότυπη Μορφή Διαμόρφωσης και Παρασκευής Γλυκού Ελιά».
Σε δοκιμαστικό στάδιο βρίσκονται μπακλαβάς με γέμιση μαρμελάδας από ελιά και χαλβάς με γέμιση ελιάς.
Κάθε μήνα, περίπου δύο τόνοι ελιών χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των προϊόντων. Τα κέρδη της εταιρείας τον περασμένο χρόνο ανήλθαν σε 120.000 ευρώ.
Η εταιρεία, που εδρεύει στις Ράχες Βοιωτίας, σχεδιάζει επένδυση ύψους 800.000 ευρώ την οποία θα υλοποιήσει μέσω επιδότησης από τον αναπτυξιακό νόμο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ