Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2007 12:32

Jardine Matheson: Μεγαλύτερες πωλήσεις, 15% η αύξηση των κερδών

ΑΥΞΗΣΗ 15%, σημείωσαν πέρυσι τα θεμελιώδη κέρδη της Jardine Matheson Holdings Ltd., που έχει στην κυριότητά της δραστηριότητες real estate, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία στην Ασία και διαχειρίζεται ξενοδοχεία διεθνώς, αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων.

Τα καθαρά κέρδη, εξαιρουμένων των εκτάκτων εσόδων από την επανεκτίμηση περιουσιακών στοιχείων, διαμορφώθηκαν στα 533 εκατ. δολ. ή 1,52 δολ. ανά μετοχή, από 463 εκατ. δολ. ή 1,33 δολ. ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. Κατά μέσον όρο, έξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεαν ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 499 εκατ. δολ. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 16,28 δισ. δολ. από 11,93 δισ. δολάρια.

Η αύξηση προήλθε κυρίως από τα σκέλη της εταιρείας που εδρεύουν στο Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευάστριας κτιρίων Hongkong Land Holdings Ltd., τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, και το σκέλος της Dairy Farm International Holdings Ltd. Αυτά τα σκέλη ευνοήθηκαν από την ανάπτυξη 8,6% της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ, πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη συμπεριλαμβανομένων των επανεκτιμήσεων, αυξήθηκαν 8% φθάνοντας στο 1,35 δισ. δολ. το 2006, από 1,25 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.