Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2007 09:56

ΔΕΗ: Πρόβλημα οι εξωτερικές παρεμβάσεις

ΝΑ ΜΗ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ υπ' όψιν τους «εξωτερικές παρεμβάσεις» για θέματα που αφορούν το προσωπικό, κάλεσε τα στελέχη της ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Τάκης Αθανασόπουλος, με επιστολή του.

Το έγγραφο έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Πιπεργιάς, και αναδημοσίευσαν οι εφημερίδες «Μακεδονία» και «Ποντίκι». Σε αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανασόπουλος: «Στο περιορισμένο χρονικό διάστημα που είμαι μαζί σας, είχα τη δυνατότητα να αντιληφθώ την ύπαρξη εκτεταμένων εξωτερικών παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα, σε σημείο που να φαίνεται ότι σημαντικό μέρος του προσωπικού μας εμπιστεύεται περισσότερο τις εξωτερικές παρεμβάσεις για θέματα που το αφορούν, παρά τις εσωτερικές διαδικασίες της επιχείρησης».

Και συνεχίζει: «Όπως αντιλαμβάνεστε, αποφάσεις για το προσωπικό και κατά συνέπεια για την επιχείρησή μας δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται ως αποτέλεσμα εξωτερικών παρεμβάσεων. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αρνούμεθα ευγενικά την οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση για όλα τα θέματα προσωπικού (προσλήψεις, μεταθέσεις, αναθέσεις καθηκόντων κ.ά.), προκειμένου να αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη του στις διαδικασίες και στα στελέχη της επιχείρησης και να γίνει κινητήριος μοχλός στην προσπάθεια για διαρκή πρόοδο και ανάπτυξη».

Κύκλοι της διοίκησης της ΔΕΗ έλεγαν στη «Ν» ότι η αναφορά σε «εξωτερικές παρεμβάσεις», σε καμία περίπτωση δεν υπονοεί παρεμβάσεις βουλευτών, ή γενικότερα πολιτικών προσώπων. Επισήμαιναν δε, ότι η επιστολή είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των στελεχών της ΔΕΗ στα θέματα του προσωπικού και στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης του κάθε εργαζόμενου στο φυσικό του προϊστάμενο.

Μ.ΚΑ.