Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2007 10:02

Telecom Italia: Πρόβλεψη για χαμηλότερες πωλήσεις

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις πωλήσεις και για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, Telecom Italia SpA, εν μέσω της αύξησης του ανταγωνισμού και της πίεσης που δέχονται από τις αρμόδιες αρχές για τη μείωση των τιμών.

Οι πωλήσεις προβλέπεται να αυξηθούν 1% έως 2% ετησίως έως το 2009, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Μιλάνο, προς το Χρηματιστήριο. Πριν από ένα χρόνο η εταιρεία είπε ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν έως 4% ετησίως έως το 2008, χαμηλότερα από τον προ έτους στόχο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι τα περιθώρια κέρδους της θα είναι χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη. Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, ως ποσοστό επί των πωλήσεων, πιθανόν να υποχωρήσουν από 2% έως 2,5% το 2007.

Νωρίτερα η Telecom Italia προέβλεπε ότι τα περιθώρια κέρδους θα παρέμεναν αμετάβλητα στα επίπεδα του 2005 και στο 41,8%.

Επίσης η εταιρεία είπε ότι θα ισχυροποιήσει τις διεθνείς της δραστηριότητες στην Ευρώπη και τη Νότιο Αμερική, ενώ ενδέχεται να ασκήσει το δικαίωμα ανάληψης ελέγχου της Sofora Telecomunicaciones SA, που ελέγχει η Telecom Argentina SA και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Telecom Personal SA. Σύμφωνα με την Telecom Italia η ισχύ αυτού του δικαιώματος αρχίζει το 2009.

Ηδη η Telecom Italia έχει μερίδιο στην Telecom Argentina, στο Μπουένος Αϊρες.