Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2007 11:00

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά εν όψει Πάσχα

Επιστολή προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις Βιομηχανίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας για εντατικοποίηση των δειγματοληπτικών ελέγχων ενόψει των εορτών του Πάσχα απέστειλε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος.

«Η περίοδος αυτή», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, «είναι παραδοσιακά πρόσφορη για την αγορά παντός είδους παιχνιδιών και κρίνεται απαραίτητο όπως οι εν λόγω Υπηρεσίες εντείνουν τους κατάλληλους ελέγχους για τον περιορισμό των περιπτώσεων κυκλοφορίας στην αγορά επικίνδυνων παιχνιδιών που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της νέας προσαρμοσμένης στο ευρωπαϊκό δίκαιο ελληνικής νομοθεσίας, με στόχο την ασφάλεια των παιδιών».

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, στην αγορά πρέπει να διατίθενται μόνον παιχνίδια που φέρουν σήμανση CE, τεχνικό φάκελο, όνομα εισαγωγέα και προειδοποιητικές ενδείξεις στα ελληνικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει πως για τα παιχνίδια που δεν θα πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 223/Β/94) κυρώσεις.