Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2007 12:39

Ανάκληση τηλεοράσεων Loewe και ΑΗΒ για τεχνικό έλεγχο

Πρόγραμμα εθελοντικής ανάκλησης για τεχνικό έλεγχο τηλεοράσεων LOEWE και ΑΗΒ εκτελεί η εταιρεία Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΒΕ, αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της εταιρείας Loewe Opta GmbH στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτη Γιάννης Οικονόμου, διαπιστώθηκε ότι οι συσκευές τηλεόρασης με καθοδικό σωλήνα από την κατασκευαστική περίοδο Μάρτιος 1999 έως Οκτώβριος 2001 πιθανόν να εμφανίσουν ελαττώματα σε ορισμένα σημεία συγκόλλησης, που με την σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση της συσκευής και στην χείριστη περίπτωση κίνδυνο πυρκαγιάς. Αυτό αφορά αποκλειστικά συσκευές τηλεόρασης καθοδικού σωλήνα τεχνολογίας των 100 Hz της Loewe καθώς και συσκευές της εταιρίας AHB.

Για την αποφυγή παντός κινδύνου ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου και η εταιρεία Loewe συνιστούν στους καταναλωτές να δώσουν την συσκευή τους για έλεγχο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μην τη χρησιμοποιούν μέχρι να διεξαχθεί ο έλεγχος από ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Ο έλεγχος διεξάγεται στην αντίστοιχη συγκόλληση και ακολουθεί νέα συγκόλληση του σημείου. Αυτή η προληπτική επιθεώρηση διεξάγεται κατά κανόνα εδώ και τρία χρόνια όταν γίνονται επισκευές από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Loewe.

Οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων συσκευών, οι οποίες σήμερα είναι ηλικίας 6 έως 8 ετών, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 210 5913793 (Αθήνα) και 2310 330604 (Θεσσαλονίκη), από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρα 9.00 – 17.00.