Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2007 19:35

Πρόγραμμα παρέμβασης στο Ν. Πέλλας για τους ανέργους

Πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για την καταπολέμηση της ανεργίας, 1.ΟΟΟ θέσεων, παρουσίασε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος σε διαδοχικές συσκέψεις με τους φορείς του Νομού και με τους συνδικαλιστές στη Νομαρχία Πέλλας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις και μικτές επιχειρήσεις Α' και Β' βαθμού των ΟΤΑ, ενώ παρέχονται κίνητρα για την πρόσληψη ανέργων όλων των ειδικοτήτων και κλάδων.

Το ποσό της επιδότησης για την απασχόληση των ανέργων κυμαίνεται ανά κατηγορία, από 16 ευρώ έως 26 ευρώ ημερησίως, ενώ η διάρκεια της επιχορήγησης θα ορίζεται στους 18 μήνες για τις μικρομεσαίες και στους 24 μήνες για επιχειρήσεις άνω των 250 ατόμων.

Μετά τη λήξη του προγράμματος, οι μικρομεσαίες θα πρέπει να απασχολούν για τουλάχιστον έξι μήνες το προσωπικό και οι μεγάλες για ένα χρόνο, ενώ δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσλάβουν επιδοτούμενο στη θέση άλλου απολυόμενου, μέσα στο τελευταίο έτος.

Τη μεθεπομενη Τρίτη το ΔΣ του ΟΑΕΔ θα συγκληθεί για να κλείσει το θέμα, αφού λάβει προηγουμένως τις προτάσεις κοινωνικών φορέων του νομού και τις λίστες κατά ειδικότητες, τόνισε ο υφυπουργός.

Τέλος, υπογράμμισε ότι καταργείται το άρθρο 53 του νόμου 3518/06 για τους εποχιακούς εργάτες και αναμένεται πρόσθετη παρέμβαση, μέσω του υπό σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

AΠΕ-ΜΠΕ