Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007 08:47

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Εκτόξευση» φορολογίας στα καύσιμα ζητεί η Ε.Ε. Με πρόταση οδηγίας η Κομισιόν προτείνει αύξηση του ΕΦΚ σε πετρέλαιο κίνησης - αμόλυβδη».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « Τα 5 κλειδιά του αγωγού. Τι φέρνει και τι ζητά ο Ρώσος πρόεδρος. Αλλάζει ο ενεργειακός χάρτης με την υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Η βαλίτσα του Πούτιν. Οι συναντήσεις, οι υπογραφές και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Τι άλλο πέραν του αγωγού κομίζει στην Αθήνα ο Ρώσος που καταφθάνει σήμερα».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « Υπό τη «σκέπη» της ΤτΕ οι επενδύσεις των Ταμείων. Η Τράπεζα της Ελλάδος θεματοφύλακας επενδύσεων ασφαλιστικών οργανισμών».

ΤτΕ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να χρησιμοποιούν ως θεματοφύλακα για όλους τους Τίτλους Ελληνικού Δημοσίου (Τ.Ε.Δ.) την Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη στους Φορείς, μέχρι να διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο».

Αγωγός

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «μια ιστορική συμφωνία που αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη υπογράφουν αύριο στην Αθήνα, Ελλάδα, Ρωσία και Βουλγαρία. Οι διαδικασίες για τη σύσταση της εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2007 με στόχο αρχές του 2008 να ξεκινήσει η κατασκευή του».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ