Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007 10:55

Δυναμικό ξεκίνημα στο Χ.Α.

ΑΞΙΟΛΟΓΑ κέρδη καταγράφει από την έναρξη της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης λαμβάνοντας ώθηση από τη δυναμική ανάκαμψη των διεθνών αγορών.

«Από τη στιγμή που η πορεία του ΓΔ εξαρτάται από την κίνηση των ξένων δεικτών, θα πρέπει να περιμένουμε μια ανακλαστική αντίδραση στο ΧΑ σήμερα μετά από σωρευτικές απώλειες -3,38% στις τελευταίες τρεις καθοδικές συνεδριάσεις... Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο για το ΓΔ σε πρώτη φάση είναι η ανάκαμψη πάνω από τον απλό Κινητό Μέσο Όρο 100 ημερών στις 4.440 μονάδες», επισημαίνει η Fortius Finance στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (10:52) ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 1,29% έχοντας φθάσει τις 4.459,48 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 35,32 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έχουν γίνει πράξεις 145 ενισχύονται, μόνο εννέα καταγράφουν απώλειες και 25 παραμένουν σταθερές.

Οι μετοχές της Folli Follie και της Τράπεζας Κύπρου σημειώνουν άνοδο πάνω από 3%.

Η Folli Follie μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2006. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν κατά μέσο όρο αύξηση 19% των καθαρών κερδών της Folli Follie στα 98 εκατ. ευρώ, χάρη στην υψηλότερη συμμετοχή της στην θυγατρική της ΚΑΕ και την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στην Ασία.