Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2007 12:50

Στα υψηλότερα εβδομάδας ο χρυσός στο Λονδίνο

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας αναρριχήθηκε ο χρυσός, καθώς εικάζεται ότι η συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό θα ωθήσουν υψηλότερα τη ζήτηση των επενδυτών για το μέταλλο, ως εναλλακτική επένδυση αντί μετοχών και ομολόγων των ΗΠΑ.

Ο χρυσός σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε μία εβδομάδα στις 16 Μαρτίου μετά τις εκθέσεις που έδειξαν αύξηση των τιμών καταναλωτή και συρρίκνωση των εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την κατασκευή νέων κατοικιών που διατηρήθηκαν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα εννέα ετών, τον μήνα που πέρασε.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 2,60 δολ., φθάνοντας στα 656 δολ. η ουγγιά στις 8:31 π.μ., ώρα Λονδίνου. Νωρίτερα, διαπραγματεύθηκε στα 656,75 δολ., η ουγγιά και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 9 Μαρτίου.

Το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα έναντι του ευρώ φέτος, και έναντι του γιέν την εβδομάδα που πέρασε, καθώς εικάζεται ότι η συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ, περιορίζει την ελκυστικότητα σε περιουσιακά στοιχεία της χώρας.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 2 σεντς, φθάνοντας στα 13,18 δολ. η ουγγιά. Η πλατίνα αναρριχήθηκε 10,50 δολ., φθάνοντας στα 1.227,50 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 2,50 δολ., φθάνοντας στα 352,50 δολ. η ουγγιά.