Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007 09:50

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Κάππα Χρηματιστηριακή: «Η εμπιστοσύνη των επενδυτών έχει ανακτηθεί, ωστόσο απαιτείται η επιβεβαίωσή της για την καθιέρωση ανοδικής τάσης».

Fortius Finance: «Μπορεί ο ΓΔ να ακολούθησε την άνοδο των ξένων δεικτών, αλλά η σημαντική υποχώρηση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας κατέδειξε τη στάση επιφυλακτικότητας που τηρεί μερίδα του επενδυτικού κοινού. Τα κέρδη των ασιατικών χρηματαγορών σήμερα το πρωί και της Wall Street χθες αυξάνουν τις πιθανότητες για κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερες περιοχές σήμερα.

»Ζητούμενο από τεχνικής απόψεως είναι η κατάκτηση των 4,595 μονάδων με αυξημένο καθαρό τζίρο. Το ενδιαφέρον αναμένεται να εστιασθεί στις τράπεζες (θετικές εκθέσεις ξένων οίκων), ΟΠΑΠ (αποτελέσματα 2006 αύριο) και ΟΤΕ (αποτελέσματα 2006 την Πέμπτη, καθώς και ανακοίνωση του 3ετούς business plan).

Aspis Securities: «Οι διεθνείς αγορές κινήθηκαν χθες ανοδικά καθώς η βρετανική τράπεζα Barclays και η ολλανδική ABN AMRO επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για πιθανή συγχώνευση. Στην ¶πω Ανατολή συνεχίστηκε η άνοδος καθώς το γιεν εξακολουθεί να υποχωρεί. Η εγχώρια αγορά ακολούθησε τα διεθνή χρηματιστήρια. Η άνοδος αναμένεται να συνεχιστεί και στη σημερινή συνεδρίαση».