Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 08:09

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Μέτρα ασφαλείας για αποθεματικά 15,7 δισ. Η κυβέρνηση συνέστησε επιτροπή για τις επενδύσεις των ασφαλιστικών ταμείων».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Παραμάγαζο με μετοχές. Αγνοούνται χαρτοφυλάκια 200 επενδυτών. Αποκάλυψη: Κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη - Έκαναν «φτερά» κεφάλαια 10 εκατ.».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Τέλος οι επενδύσεις Ταμείων σε παράγωγα ομολόγων. Μέτρα θωράκισης των αποθεματικών αποφασίσθηκαν στη χθεσινή επείγουσα σύσκεψη».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « Έκτακτα» μέτρα για τις επενδύσεις των Ταμείων. Διακόπτονται οι τοποθετήσεις σε παράγωγα ομολόγων».

Αποθεματικά Ταμείων

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «τη διακοπή τουλάχιστον έως το τέλος του τρέχοντος έτους των επενδύσεων των ασφαλιστικών ταμείων σε παράγωγα ομολόγων, έως ότου αναμορφωθεί το σχετικό πλαίσιο επενδυτικής συμπεριφοράς τους, ήταν χθες το μοναδικό ουσιαστικό μέτρο, που αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, μετά από πρόσκληση του ΥΠΟΙΟ Γ. Αλογοσκούφη».

Χρηματιστηριακή έρευνα

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι «στα ίχνη απάτης με θύματα τουλάχιστον 200 επενδυτές από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρειο Ελλάδα, βρίσκονται οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές .Το γραφείο Θεσσαλονίκης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πραγματοποιεί ελέγχους στην εταιρεία Consulting ΕΠΕ ενώ με την ολοκλήρωσή τους θα αναλάβει το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΕ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ