Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 10:06

X.A.: Σχόλια αναλυτών

Aspis Securities: «Wall Street και Ευρώπη κινήθηκαν ανοδικά χθες εν μέσω προσδοκιών για επιχειρηματικές συμφωνίες στους τομείς των τραπεζών και της τεχνολογίας. Με θετικό πρόσημο έκλεισε και το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας. Οι αγορές σήμερα αναμένουν τις κινήσεις και την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με τα επιτόκια. Θεωρούμε πιθανή μια κίνηση διόρθωσης σήμερα τόσο στις διεθνείς

αγορές όσο και την εγχώρια αγορά».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά εχτές έμεινε αμετάβλητη, με τις μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να αντισταθμίζουν τις πιέσεις από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές. Για σήμερα αναμένεται ανοδική ημέρα απόρροια της χθεσινής ανοδικής κίνησης των διεθνών αγορών».

Fortius Finance: «Επιφυλακτικότητα συνεχίζει να είναι το βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του ΧΑ, με τις δεικτοβαρείς μετοχές χθες να παρουσιάζουν μικτή εικόνα. Κατά τη γνώμη μας και σήμερα, το ενδιαφέρον θα εστιασθεί στην πορεία των μετοχών των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 2006 και στην πορεία των ξένων δεικτών.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με την φορά της κίνησης να εξαρτάται από την προσφορά και ζήτηση στις δεικτοβαρείς μετοχές. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό σήμερα αναμένεται να εστιασθεί στην απόφαση της FOMC για τα επιτόκια (αναμένεται να τα διατηρήσει αμετάβλητα) και ιδιαίτερα στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει».