Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 16:22

Να συμμετάσχει στη διαβούλευση για τη διαχείριση της περιουσίας Ταμείων ζήτησε ο ΣΜΕΧΑ

Τη συμμετοχή του Συνδέσμου Μελών του Χ.Α (ΣΜΕΧΑ) στη διαβούλευση για την καλύτερη διαχείριση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων ζήτησε από τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Οι εκπρόσωποι του ΣΜΕΧΑ εκτιμούν ότι με τη συμβολή του Συνδέσμου, η επιτροπή θα παράγει χρησιμότερο έργο σύμφωνα με τα ισχύοντα στις προηγμένες χώρες, ενώ τονίζουν ότι μπορούν να παράσχουν άμεσα τα απαραίτητα επενδυτικά εργαλεία, ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια του συστήματος και να εκπαιδεύσουν στελέχη του υπουργείου και του υφιστάμενου μηχανισμού διαχείρισης των ταμείων.

Επίσης τα μέλη του ΣΜΕΧΑ τόνισαν ότι κακώς βάλλονται όλες οι χρηματιστηριακές εταιρείες, λόγω κακής εκτέλεσης εντολής από ένα μέλος του Συνδέσμου.

Ο υπουργός Απασχόλησης από την πλευρά του ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΣΜΕΧΑ για τα στοιχεία της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων και αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα δια της οποίας θα δημοσιοποιούνται όλες οι σχετικές πράξεις, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια στις συναλλαγές τους.