Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2001 14:48

ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

ΒΙΟΣΩΛ Α.Β.Ε.

Η εταιρία ΒΙΟΣΩΛ Α.Β.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σε σχολιασμό σχετικού άρθρου της εφημερίδας ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ και ενδεχομένως παρεμφερών δημοσιευμάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι δεν έχει λάβει καμία έγγραφο ενημέρωση περί δημοσίας πρότασης εξαγοράς της εταιρίας.»

ΙΑΣΩ Α.Ε.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ της 19/2/2001, με τίτλο ‘Μπαράζ εξαγορών ετοιμάζει το ΙΑΣΩ’, η εταιρία ΙΑΣΩ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Εξετάζουμε τόσο τη δημιουργία δικτύου διαγνωστικών κέντρων, όσο και την εξαγορά συγκεκριμένου δικτύου καθώς και άλλων μεμονωμένων μονάδων των οποίων τα ονόματα δεν μπορούμε σ’ αυτήν την φάση να δημοσιοποιήσουμε. Δεσμευόμεθα όμως εφόσον ληφθούν σχετικές αποφάσεις να ενημερώσουμε, άμεσα τόσο το Χ.Α.Α. όσο και το επενδυτικό κοινό.»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε.

Σε συνέχεια της από 4/1/2001 επιστολής της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε., η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι αγόρασε εντός του Ιανουαρίου 2001, 115.450 μετοχές της ΤΕΒ Α.Ε. και 9.000 μετοχές της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Η εταιρία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σχετικά με τα αναγραφόμενα στον τύπο για την εξαγορά από τον ΟΤΕ ποσοστού της Telecom Serbia ανακοινώνεται ότι: Ο ΟΤΕ κατέβαλε για την εξαγορά ποσοστού 20% της Telecom Serbia, το ποσό των 675 εκατ. μάρκων. Το ποσό αυτό αποτελεί το συνολικό τίμημα που συμφωνήθηκε με την σερβική πλευρά, αναφέρεται ρητά στη σύμβαση, εγκρίθηκε από το Δ.Σ. – ΟΤΕ και καταβλήθηκε σύμφωνα με τους όρους εξαγοράς και τις έγγραφες σαφείς οδηγίες του πωλητή (Τράπεζες, λογαριασμοί κλπ.) όπως συμβαίνει σε όλες τις αγοραπωλησίες. Ταυτόχρονα ο ΟΤΕ παρέλαβε τις μετοχές που του αναλογούσαν, δηλ. ποσοστό 20%. Τα ανωτέρω προκύπτουν από επίσημα έγγραφα της εταιρίας, έχουν υποστεί τον δέοντα έλεγχο (due diligence) κατά τις διάφορες μετοχοποιήσεις της και είναι στη διάθεση κάθε νομίμου Αρχής. Ολα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στον Τύπο, πλην της συγκεκριμένης συμβάσεως, δεν αφορούν στον ΟΤΕ.»

ΕΣΧΑ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία ΕΣΧΑ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Με την από 11/9/2000 επιστολή μας, σας είχαμε γνωρίσει την κατ’ αρχήν συμφωνία της εταιρίας μας με το Ολλανδικό Ιδρυμα STICHTING ADMINISTRATIEKANTROOR ESHA HOLDING BV και την Ολλανδική εταιρία HOOGKERK BEHEER BV για την αγορά από αυτή του 50% των μετοχών της Ολλανδικής εταιρίας ESHA HOLDING BV. Ηδη σας ενημερώνουμε ότι στις 19/2/2001 η συμφωνία αυτή τέθηκε σε ισχύ και αναλάβαμε και το Management της Ολλανδικής αυτής εταιρίας, αφού έγινε το οικονομικό κλείσιμο, ύστερα από την σχετική έγκριση από το Συμβούλιο των εργαζομένων της εξαγοραζόμενης εταιρίας και από το Ολλανδικό Κοινωνικό Οικονομικό Συμβούλιο. Σας ενημερώνουμε ακόμα ότι στις 19/2/2001 αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της παραπάνω Ολλανδικής εταιρίας η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά ποσό 45.000.000 NLG, από το οποίο ποσό 11.500.000 NLG καταβλήθηκε αμέσως, το δε υπόλοιπο των 33.500.000 NLG θα καταβληθεί τμηματικά στο μέλλον.»

ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας πληροφορούμε ότι η εταιρία μας ενδιαφέρεται για την συμμετοχή της κατά πλειοψηφία σε ομοειδή εταιρία στη Φ.Υ.Ρ.Ο.Μ. Για το σκοπό αυτό έχει κατατεθεί γραπτή πρόταση που περιλαμβάνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Θέλουμε να σημειώσουμε ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων είναι σε σημαντικό βαθμό αβέβαιο.»

INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 19/2/2001, μετά από πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου αυτής κου Νίκου Λύκου, αποφάσισε: 1. Την εξαγορά Ιδίων Μετοχών της εταιρίας μέχρι ποσοστού 5%. 2. Η απόφαση να υλοποιηθεί στους επόμενους 18 μήνες. 3. Η τιμή εξαγοράς να μην υπερβεί την τιμή των 30 Ευρώ. Κλείνοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Ν. Λύκος σχολίασε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα που επαληθεύουν τον δυναμισμό που έχει ο Ομιλος και κάθε μια από τις εταιρίες.

ΕΤΒΑ Α.Ε.

Η ΕΤΒΑ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει ότι η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας, που πραγματοποιήθηκε στις 16/2/2001, στα γραφεία της Τράπεζας, αποφάσισε την ανανέωση της θητείας του κ. Γεωργίου Κασμά στη θέση του Διοικητή της ΕΤΒΑbank, η οποία έληγε στις 26/2/2001. Επίσης η Γενική Συνέλευση εξέλεξε τον κ. Ζήση Καπούλα, Διευθυντή στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, στη θέση του κ. Χρυσογόνου, ο οποίος παραιτήθηκε.