Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 17:55

Τεχνική Ολυμπιακή: Αύξηση μ/κ ύψους 34,78 εκατ. €

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών συνολικού ύψους μέχρι 33.125.000 ευρώ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Η αύξηση θα γίνει με την έκδοση 33.125.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας ενός (1,00) ευρώ έκαστης και παροχή δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έχουν οι παλαιοί μέτοχοι με αναλογία μια (1) νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε τέσσερις (4) παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές.

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ανέρχεται σε 1,05 ευρώ ανά μετοχή.

Η διαφορά μεταξύ της τιμής έκδοσης και της

ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής, η οποία θα ανέλθει στο συνολικό ποσό των 1.656.250,00 ευρώ, θα αχθεί, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, σε ειδικό υπέρ το άρτιον αποθεματικό σε πίστωση του λογαριασμού “Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο”.

Το ποσό 34.781.250,00 ευρώ το οποίο προτείνεται να αντληθεί από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, αύξηση της συμμετοχής της σε υπάρχουσες εταιρείες του Ομίλου καθώς και την ενίσχυση της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της σε νέους τομείς ή/και με γεωγραφική επέκταση ώστε να επιτυγχάνεται διασπορά του επιχειρηματικού κινδύνου και μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους της.

Οι νέες μετοχές που θα προέλθουν από την παρούσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσεως 2006, εφόσον υπάρξουν κέρδη προς διανομή.