Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 19:07

ΥΕΝ: Δεν πτοούμαι από τις επιθέσεις, δεν προσκυνώ αφεντικά του Τύπου

«"Τρικυμία εν ποτηρίω", προσπαθεί να δημιουργήσει με το κατευθυνόμενο και χαλκευμένο δημοσίευμά της η εφημερίδα το "Εθνος", σε βάρος του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, εκμεταλλευόμενη τις προσωπικές πικρίες ενός ανθρώπου, που αποστρατεύτηκε από το Λιμενικό Σώμα πριν ένα χρόνο και ο οποίος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με συγκεκριμένο στέλεχος του Λ.Σ.», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΕΝ.

«Το δημοσίευμα αυτό είναι μια πράξη πίεσης προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, λόγω της καταδίκης της εφημερίδας για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του κ. Κεφαλογιάννη, με το ποσό των 30.000 ευρώ και της επικείμενης εκδίκασης αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση σε άλλη εφημερίδα του ίδιου συγκροτήματος.

Για τις επιθέσεις αυτές, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: "Δεν πτοούμαι από τις επιθέσεις, δεν προσκυνώ αφεντικά του Τύπου, όσες εφημερίδες και αν έχουν, όσα χρήματα και αν διαθέτουν"

Το Λιμενικό Σώμα διαθέτει μια άξια ηγεσία με εισήγηση της οποίας πραγματοποιήθηκαν και οι φετινές κρίσεις των Ανώτερων Αξιωματικών, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν επί των ημερών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ"».

Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «αποκαλυπτική επιστολή που έστειλε την περασμένη Τρίτη, στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο τέως αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Γκλεζάκος, καταγγέλλοντας με ονόματα και διευθύνσεις αυτούς που κάνουν κουμάντο, με την άδεια του υπουργού, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ζητώντας του ο ίδιος "να κόψει παραδειγματικά όλα τα καρκινώματα που παρουσιάζονται στα υπουργεία και στον δημόσιο βίο, και ειδικά στο υπουργείο ΕΝ και στο ΛΣ"».

Ο κ. Γκλεζάκος σε δηλώσεις του στον ρ/σ Alpha είπε «Δεν έχω πόνο εγώ. Δεν είμαι πικραμένος, κάθε άλλο. Ισα –ίσα που με έναν τέτοιο υπουργό ήταν τιμή μου να μη συνεργαστώ και τιμή μου που έφυγα», ενώ σε παρατήρηση ότι επ' αυτού του Υπουργού έγινε αρχηγός, απάντησε «ίσως με είχε μετρήσει διαφορετικά, ότι θα είμαι του yes sir. Δεν είμαι».