Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007 20:04

Από τον Ιούνιο ηλεκτρική ενέργεια από το πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο

Υπεγράφη στα γραφεία του ΔΕΣΜΗΕ η πρώτη πανελλαδική σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ του Διαχειριστή του Συστήματος και της εταιρείας «Δερπανόπουλος Ενεργειακή ΑΕ» παραγόμενη από φωτοβολταϊκά κάτοπτρα, σύμφωνα με το νέο νόμο για τις Α.Π.Ε.

Η σύμβαση καθορίζει τους όρους πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα παραχθεί στο φωτοβολταϊκό πάρκο, που κατασκευάζει η εταιρεία, το πρώτο στη Ελλάδα, στο νομό Τρικάλων, στο Δήμο Βασιλικής, στη θέση Γερακάρι, σε ιδιόκτητη έκταση 10 στρεμμάτων και θα έχει ισχύ 94,5 KW. Στόχος είναι το πάρκο να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Μαϊου και να αρχίσει να παράγει ηλεκτρική ενεργεια από τον Ιούνιο. Η ετήσια παραγωγή του αναμένεται να είναι 185 Mwh ανά έτος.

Το Φωτοβολταϊκό πάρκο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα της εταιρείας και θα αποτελείται από φωτοβολταϊκά στοιχεία της γερμανικής εταιρείας Solon. Επίσης θα χρησιμοποιηθεί τα σύστημα παρακολούθησης του ήλιου Sun Carrier.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο των αδειδοτήσεων για άλλα δύο πάρκα ισχύος 98 KW στο νομό Τρικάλων και ενός πάρκου 99 ΚW στη νήσο Κάρπαθο του νομού Δωδεκανήσου. Επίσης σκοπεύουμε σύντομα να υποβάλουμε φάκελο στη Ρ.Α.Ε για αδειοδότηση 700 KW στο νομό Τρικάλων. Ολα τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα κατασκευαστούν σε ιδιόκτητες εκτάσεις είτε των μετόχων είτε της εταιρείας. Στόχος της εταιρείας τα επόμενα δύο χρόνια είναι η συνολική ισχύς των πάρκων της να υπερβαίνει τα 2,5 KW», δήλωσε ο κ. Δερπανόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ